Σε ειδικό κέντρο στη Βουλγαρία προπονούνται Ουκρανοί αθλητές υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας

 Runbeat Team   12:01 28-04-2022  

Σε ειδικό κέντρο στη Βουλγαρία προπονούνται Ουκρανοί αθλητές υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας


Στη Βουλγαρία έχουν βρει καταφύγιο 60 Ουκρανοί αθλητές και αθλήτριες του στίβου, όπου συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία δεν άφησε ανεπηρέαστο και τον αθλητισμό. Υπάρχουν αρκετοί αθλητές να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου, όμως υπάρχουν και κάποιοι που κατάφεραν να φύγουν από την Ουκρανία και συνεχίζουν την προετοιμασία τους φιλοξενούμενοι από άλλες χώρες.

 

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας 60 αθλητές και αθλήτριες από την Ουκρανία, οι οποίοι μετέχουν στο προπονητικό καμπ «Ειρήνης και Φιλίας» που διοργανώνει γι’ αυτούς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Μάλιστα την περασμένη Τρίτη 26/4 ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Dobromir Karamarinov και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Christian Milz επισκέφτηκαν το καμπ και μίλησαν με αρκετούς αθλητές και αθλήτριες.

Οι Ουκρανοί αθλητές εδρεύουν στο αθλητικό συγκρότημα Beroe - το οποίο περιλαμβάνει δύο πίστες 400 μέτρων, μια εγκατάσταση ρίψης, μια κλειστή πίστα στίβου, μια πισίνα και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο – και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Πολλοί από τους αθλητές έχουν ως στόχο τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, δηλαδή το Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

 Φυσικοθεραπευτές και γιατροί βρίσκονται σε ετοιμότητα και ένας Ουκρανός σεφ έχει επίσης επιστρατευτεί για να παρέχει γεύματα στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονται επί του παρόντος οι Ουκρανοί αθλητές - και σε ορισμένες περιπτώσεις και οι οικογένειές τους.

«Νομίζω ότι ήταν υποχρέωσή μας ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και θέλαμε να συνεισφέρουμε έμπρακτα βοηθώντας αυτούς τους αθλητές που αντιμετωπίζουν αυτή την τρομερή κατάσταση στη χώρα τους», σχολίασε ο Dobromir Karamarinov και πρόσθεσε: «Όταν αυτή η χώρα δέχεται επίθεση από άλλη χώρα, πρέπει να βοηθήσουμε τους αθλητές. Ρωτήσαμε τον εαυτό μας "Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε" και ένας τρόπος είναι να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις προπονήσεις και να προετοιμαστούν για τους μεγάλους αγώνες του καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου. Οι εγκαταστάσεις εδώ είναι εξαιρετικές και οι άνθρωποι της περιοχής ήταν έτοιμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν».

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 21 Αυγούστου στο Μόναχο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2018, που διεξήχθη στο Βερολίνο, αθλητές από την Ουκρανία κέρδισαν επτά μετάλλια μεταξύ των οποίων δύο χρυσά.