ΣΕΓΑΣ: Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας

 Runbeat Team   17:38 16-11-2021  

ΣΕΓΑΣ: Ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για την διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας


Ο 38ος Μαραθώνιος της Αθήνας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τους διοργανωτές να καταφέρνουν να τηρήσουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, αλλά και να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αυτή «αποστολή».

Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση των αγώνων, από τους συνεργάτες και τους χορηγούς, έως τους εθελοντές που φέτος ήταν κοντά στους 3.000.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Κομμάτι της ιστορίας αποτελεί ήδη ο 38ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός, ο πρώτος από το 2019 και την έναρξη της πανδημίας του ιού covid-19 κι ένας από τους πιο επιτυχημένους στην ιστορία της διοργάνωσης.

  

Οργανωτικά άψογος, αγωνιστικά με πολλά ρεκόρ και πρωταγωνιστές Ελληνίδες και Έλληνες πρωταθλητές, με καινοτομίες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά και πέτυχαν, με πρωτοφανή κάλυψη και απήχηση από τα ΜΜΕ, αλλά και νέα ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της ΕΡΤ από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η Ομοσπονδία χάρη στην αυστηρή τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου έφερε σε πέρας μια μεγάλη διοργάνωση, με πολλαπλά μηνύματα και συμβολισμούς.

Ο 38ος Μαραθώνιος της Αθήνας, ένωσε δρομείς από 84 χώρες στο μονοπάτι της αθλητικής διαδρομής, μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης, της αλληλεγγύης των λαών που σηματοδοτούν το ίδιο το όραμα του αθλητισμού.

Η επιτυχία της διοργάνωσης βασίστηκε για άλλη μια φορά στη συνεργασία, και τις συνέργειες της Ομοσπονδίας με τους φορείς, τους χορηγούς, στην προσφορά των εθελοντών, στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων και των κριτών. 

Ωστόσο ο 38ος Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός, δε θα μπορούσε να έχει αυτό το αποτέλεσμα χωρίς την παρουσία των χιλιάδων δρομέων που πήραν θέση εκκίνησης στην καθεμία από τις αποστάσεις και των χιλιάδων θεατών που τους χειροκρότησαν τόσο μέσα στο επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο, όσο και κατά μήκος της διαδρομής. Μιας διαδρομής, που μετατράπηκε σε εξέδρα, πλημμύρισε από ήχους, χαμόγελα και χειροκροτήματα.

Η Ομοσπονδία και η Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Μαραθώνα και της ΕΟΕ και με μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ, χάρη στον Μαραθώνιο Αθήνας, πέτυχαν για μία ακόμη φορά να προβάλλουν τη χώρα έξω από τα σύνορα και μετέτρεψαν την Αθήνα σε σημείο αναφοράς για χιλιάδες δρομείς σε όλο τον πλανήτη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ θέλει να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ, τον Δήμο Μαραθώνα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Το Υπουργείο Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Αστυνομία, την ΓΑΔΑ, την Τροχαία Αττικής, την Τροχαία Μαραθώνα, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Κριτές και τους Δήμους που διασχίζει η μαραθώνια διαδρομή.

Επίσης για τη μεγάλη συμβολή τους, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το ΑΣΑΕΔ, την Πυροσβεστική, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ, την ΕΜΥ, τη διοίκηση του Παναθηναϊκού Σταδίου, τους χορηγούς και υποστηρικτές του ΣΕΓΑΣ αλλά και τους 3.000 εθελοντές από όλη την Ελλάδα.  

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ»

φωτογραφία Eurokinissi/Αντώνης Νικολόπουλος