Σημαντική διάκριση για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη: Ορίστηκε μέλος της επιτροπής αθλητών της IPC

 Runbeat Team   20:26 15-11-2023  

Σημαντική διάκριση για τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη: Ορίστηκε μέλος της επιτροπής αθλητών της IPC


Άλλη μια διάκριση για τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αυτή τη φορά εκτός αγωνιστικών χώρων καθώς ορίστηκε μέλος της επιτροπής αθλητών της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), εκπροσωπώντας την παγκόσμια ομοσπονδία μπότσια και φυσικά το ελληνικό Παραολυμπιακό κίνημα.

Η παγκόσμια αναγνωρισιμότητα που έχει ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η πολυετής παρουσία του στο άθλημα του μπότσια, οδήγησε την παγκόσμια ομοσπονδία να τον ξεχωρίσει και να τον ορίσει εκπρόσωπο στην επιτροπή αθλητών του ανώτερου θεσμού του Παραολυμπιακού κινήματος.

Τόσο η παγκόσμια ομοσπονδία μπότσια, όσο και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC), επενδύουν στην εμπειρία που διαθέτει ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης προκειμένου να συνεχίσει την ανάπτυξή του το Παραολυμπιακό κίνημα σε όλα τα επίπεδα.

 

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, συμμετείχε ήδη στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αθλητών της IPC και θα ακολουθήσουν και άλλες ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 από τις οποίες θα προκύψουν και οι εισηγήσεις για την IPC.

Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή αθλητών της IPC συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες του παγκόσμιου Παραολυμπιακού κινήματος και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο όργανο των αθλητών, κάτι που δεν έχει συμβεί για εκπρόσωπο του ελληνικού αθλητισμού ούτε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Είναι μεγάλη η τιμή αλλά και η ευθύνη για εμένα προσωπικά καθώς καλούμαι να εκπροσωπήσω τους αθλητές και τις αθλήτριες και να γίνω η φωνή τους στο ανώτερο όργανο του Παραολυμπιακού κινήματος. Ελπίζω με τις προτάσεις που θα καταθέσω έχοντας 20ετή πορεία ως αθλητής να συνεισφέρω και εγώ στη βελτίωση των συνθηκών για όλους τους συναθλητές μου» δήλωσε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης.