Σκληρή ανακοίνωση από την Αναγέννηση στην Σ. Σακοράφα για τη συνέντευξη στο Runbeat

 Runbeat Team   19:28 13-05-2021  

Σκληρή ανακοίνωση από την Αναγέννηση στην Σ. Σακοράφα για τη συνέντευξη στο Runbeat


Σκληρή απάντηση στη Σ. Σακοράφα έδωσε η παράταξη της Αναγέννησης μέσω ανακοίνωσής της έπειτα από τη συνέντευξη που έδωσε στο Runbeat.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

Απάντηση στην κ. Σακοράφα

«Όταν χάνεται το μέτρο…»

Με έκπληξη διαβάζουμε την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ.Σακοράφα, η οποία αντί να παρουσιάσει ένα περίγραμμα έστω “κατόπιν εορτής” του τι προτίθεται να πράξει για την αναβάθμιση του στίβου στην Ελλάδα και να αρχίσει να λειτουργεί μέσα σε πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης, εντελώς απρόκλητα ξέσπασε με ένα διχαστικό, μισαλλόδοξο και προσβλητικό κρεσέντο εναντίον της “Κίνησης για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού” και των στελεχών της…Όσο και να θέλει κανείς να δώσει πίστωση χρόνου στην “διοίκηση Σακοράφα” και να λειτουργήσει με πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης, σε αυτήν την απροκάλυπτη, ανεξήγητη και εκτός αθλητικού πλαισίου επίθεση της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, η “Αναγέννηση” οφείλει να απαντήσει καθώς είναι απόπειρα διαστρέβλωσης της αλήθειας και να υπενθυμίσει τα πραγματικά γεγονότα για να μην συνεχίζεται η σύγχυση κάποιων βασικών εννοιών στο μυαλό των νοσταλγών του παρελθόντος.

1. Η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» είναι αθλητική παράταξη, η οποία μάλιστα το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τα προσωρινά της όργανα και θα οδηγηθεί σε συνέδριο το φθινόπωρο του 2021 για την εκλογή από την βάση της, όλων των προσώπων που θα συμμετέχουν στην λειτουργία της. Αν η κ.Σακοράφα θεωρεί ότι η ΑΚΑΣ της οποίας ηγήθηκε και με την οποία εκλέχθηκε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι μια ‘’ομάδα’’ που ο μόνος ρόλος είναι να εμφανίζεται ως φάντασμα σε κάθε εκλογική διαδικασία και κατόπιν να εξαφανίζεται (προφανώς γιατί δεν έχει να συνεισφέρει τίποτα στο επίπεδο θέσεων, προτάσεων και επεξεργασιών για το αθλητικό οικοδόμημα), τότε είναι ελεύθερη να προχωρήσει έτσι. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι από εμάς δεν έχει να περιμένει τίποτα άλλο παρά την σταθερή μας παρουσία κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα και κάθε χρόνο από εδώ και πέρα στα αθλητικά δρώμενα του τόπου! Η ‘’Αναγέννηση’’ είναι φανερό ότι δεν δημιουργήθηκε για να αρπάξει την ψήφο των σωματείων και μετά να εξαφανιστεί σαν να μην έτρεχε τίποτα…

 

2. Η πλήρης κομματικοποίηση των πρόσφατων εκλογών υπήρξε από την μεριά της κ. Σακοράφα, η οποία τώρα παριστάνει ότι δεν έγινε και τίποτα πριν τις εκλογές! Αλλά να τις θυμίσουμε ότι το κόμμα της (ΜεΡΑ25) απροκάλυπτα επιχείρησε να παρέμβει προεκλογικά με τηλεδιασκέψεις που οργάνωνε καλώντας σωματεία και ΜΜΕ να τις παρακολουθήσουν, τις οποίες άρον άρον ματαίωσε μπροστά στις αντιδράσεις των σωματείων. Δεν θα σχολιάσουμε τις συντεταγμένες κομματικές παρεμβάσεις και άλλων κομματικών σχηματισμών (αλλά αν προκληθούμε σχετικώς, θα το κάνουμε…). Είναι τουλάχιστον προκλητικό να το ισχυρίζεται αυτό η κ. Σακοράφα. Άλλωστε οι αμέτρητες ανακοινώσεις συκοφαντικού περιεχομένου που εκδόθηκαν από την παράταξή της, έχουν παραληφθεί από όλα τα σωματεία και δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτε περισσότερο.

3. Είναι προσβλητική, υποτιμητική και απαξιωτική η συμπεριφορά της προς την υποψήφια πρόεδρο της παράταξης μας κ. Κελεσίδου και των υπολοίπων μελών του συμβουλίου, οι οποίοι υπήρξαν αθλητές, καθώς τους παρομοιάζει ως άβουλα πρόσωπα, αχυράνθρωπους, που απλά υπογράφουν ανακοινώσεις που ‘’κάποιοι’’ τους πλασάρουν χωρίς να τις υιοθετούν μάλιστα! Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια η κυρία Πρόεδρος, η οποία δεν έμαθε τίποτα για όλες τις παρεμβάσεις του μηχανισμού του ΣΕΓΑΣ και που μέσω αυτών έλαβε το 51% και μόλις 11 συμβούλους, έναντι του 49% της κ. Κελεσίδου και των 10 συμβούλων της Αναγέννησης.

4. Οι θέσεις της «Αναγέννησης» είναι καθαρές δεν επιδέχονται ερμηνείες και λένε πάντα την αλήθεια και μόνο αυτή, άσχετα αν ενοχλούν. Και φυσικά έχουμε δικαίωμα να κρίνουμε πολιτικά τις θέσεις της κ. Σακοράφα και αυτό κάνουμε. Γι’ αυτό τον λόγο ζητούμε διαφάνεια και ανοιχτές συνεδριάσεις του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ έτσι ώστε όλοι να κρίνονται βάση αυτών που λένε και όχι βάση αυτών που αναπαράγουν οι μηχανισμοί της ομοσπονδίας (χρησιμοποιώντας γι αυτό παρανόμως κρατικά χρήματα!). Αν τώρα η κ. Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ νιώθει άβολα για την θέση της περί Κουφοντίνα (που κυριάρχησε στις προσωπικές της αναρτήσεις την προηγούμενη περίοδο), μια θέση που μάλλον δεν είναι δημοφιλής και δεν πρέπει να την θυμίζουμε, αυτό είναι δικό της και μόνο πρόβλημα.

5. Σε κάθε περίπτωση πάντωςαν η κ. Σακοράφα ένιωσε ότι την θίξαμε και αυτή η συμπεριφορά μας πρέπει να καυτηριαστεί και να διωχθεί αστικώς ή ποινικώς, ας πράξει τα δέοντα, παρόλο που εμείς σε καμία περίπτωση και για κανένα θέμα δεν την θίξαμε σε αυτό το επίπεδο και δεν υπήρξε πρόθεση να το κάνουμε άλλωστε. Φυσικά και αναγνωρίζουμε την αθλητική της δράση και τις επιτυχίες της όπως και φυσικά σχολιάσαμε ότι επί σειρά ετών δεν είχε καμία παρουσία στο αθλητικό γίγνεσθαι του στίβου. Σήμερα είναι η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και την βλέπουμε στα στάδια. Φυσικά και δεν μας ενοχλεί αυτό, ίσα-ίσα πιστεύουμε ότι με την πολιτική και αθλητική της εμπειρία και από την θέση της Προέδρου μπορεί να προσφέρει στο στίβο, αρκεί να μάθουμε επιτέλους το σχεδιάγραμμα πολιτικής και δράσεων που σκοπεύει να εφαρμόσει, αφού τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας μέχρι τώρα δεν τις υιοθετεί.

 

Θα κλείσουμε αυτές τις σύντομες παρατηρήσεις μας, με την επισήμανση ότι όπως είχαμε δηλώσει από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, διατηρούμε τα νόμιμα δικαιώματα μας για να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα της πολιτείας για μια σειρά αποφάσεων με τις οποίες έχουμε διαφωνήσει και θεωρούμε ότι δημιουργούν μείζονα ζητήματα εγκυρότητας και νομιμότητας, τα οποία στο επόμενο διάστημα θα τα βρούμε μπροστά μας, ως βασικά λάθη της νέας διοίκησης από τα πρώτα βήματα της. Η δική μας στάση ήταν και είναι ενωτική, γιατί όπως από την πρώτη στιγμή είπαμε ‘’ο στίβος μας ενώνει’’. Η δημιουργία της ‘’Αναγέννησης’’ και η ενασχόληση του συνόλου των στελεχών μας έχει σημείο αναφοράς τους αθλητές μας, τα παιδιά μας και μόνο…

Τα πρώτα δείγματα γραφής της «διοίκησης Σακοράφα» δυστυχώς δεν είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η αγωνιστική περίοδος, για την οποία έχουμε προσδοκίες και απαιτήσεις και θα αποφύγουμε να ρίξουμε λάδι στην φωτιά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα μένει αναπάντητη κάθε πρόκληση καθώς η ‘’ιεραποστολική ρήση’’ περί προσφοράς και του άλλου μάγουλου όταν σε χτυπούν, δεν νομίζουμε ότι θα βοηθήσει σε κάτι το κοινό μας όραμα και την κοινή μας επιδίωξη, δηλαδή την αναβάθμιση του ελληνικού στίβου…

Εδώ μπορείτε να δείτε και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης