Σπανουδάκη: «Φέτος θα επικεντρωθώ μόνο στα 200 μ.»

 Runbeat Team   16:20 24-09-2021  

Σπανουδάκη: «Φέτος θα επικεντρωθώ μόνο στα 200 μ.»


Μετά από μία σεζόν γεμάτη με καλές επιδόσεις, σταθερές εμφανίσεις και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ραφαέλα Σπανουδάκη ξεκίνησε την προετοιμασία της για το 2022. Η Ελληνίδα σπρίντερ πήρε την απόφαση να επικεντρωθεί στα 200 μέτρα αυτή τη σεζόν, αφήνοντας το «100άρι».

Η ίδια τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ: «Η απόφαση έχει παρθεί και τη φετινή χρονιά θα επικεντρωθώ μόνο στα 200 μ. και θα αφήσω τα 100 μέτρα. Ήρθε η στιγμή να κάνω αυτή την αλλαγή και να δω τα αποτελέσματα, που θα έρθουν. Νιώθω έτοιμη να κάνω αυτή τη μετάβαση και να δώσω όλη μου την προσοχή στα 200 μέτρα. Οι επιδόσεις μου στην απόσταση μου επιτρέπουν να κυνηγήσω καλά πλασαρίσματα σε επίπεδο Ευρώπης, κάτι που φάνηκε στη διάρκεια της φετινής σεζόν».

 

Η Σπανουδάκη, που έχει ατομικό ρεκόρ 23.11, επίδοση που της επιτρέπει να κάνει σχέδια για καλές παρουσίες συνέχισε λέγοντας: «Ξεκάθαρα ο στόχος για το 2022 είναι μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, αφού θεωρώ πως με επιδόσεις στα 23.00 είναι εφικτό να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Νωρίτερα στη σεζόν θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο στο Γιουτζίν, διοργάνωση στην οποία θα κυνηγήσω τη συμμετοχή. Πιστεύω πως μέσα από το ράνκινγκ είναι εφικτό να έρθει η πρόκριση».

Η Σπανουδάκη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της εδώ και 20 ημέρες, μαζί με τον προπονητή της, Κώστα Βογιατζάκη. «Έχω ξεκινήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου και μέχρι τώρα έχει βγει ένας μεγάλος όγκος δουλειάς. Τόσο ο Σεπτέμβριος όσο και ο Οκτώβριος είναι δύσκολοι μήνες, ωστόσο είναι σημαντικοί για τη συνέχεια της προετοιμασίας. Κοιτάμε τους αγώνες του κλειστού, γιατί έχει αποδειχθεί πως το 60αρι με βοηθάει ενόψει των εμφανίσεων μου στον ανοιχτό στίβο. Έχω στα πόδια μου 7.23 από τον φετινό χειμώνα, επίδοση που είναι όριο και για το παγκόσμιο του 2022, κι αυτό μου δίνει κίνητρο για τη συνέχεια. Θα επιδιώξω να έχω δυνατές συμμετοχές σε μίτινγκ στην Ευρώπη κι αν όλα πάνε καλά να είμαι παρούσα στο Παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι».

 

«Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς ήταν πραγματικά μεγάλη εμπειρία. Είδα πως δουλεύουν, πως κινούνται, πως συμπεριφέρονται μεγάλες αθλήτριες και άνοιξε το μυαλό μου», κατέληξε για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες η 27χρονη.