Στην Αθήνα τον Οκτώβριο η Γενική Συνέλευση Ολυμπιακών Επιτροπών

 Runbeat Team   16:55 27-07-2021  

Στην Αθήνα τον Οκτώβριο η Γενική Συνέλευση Ολυμπιακών Επιτροπών


Από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί η 25η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC), με τους εκπροσώπους των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών όλου του κόσμου να συζητούν και να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα ελήφθη κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που έγινε στο Τόκιο, κατόπιν πρότασης που κατέθεσαν από κοινού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή  και το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Τελευταία φορά που διοργανώθηκε στην Ελλάδα ήταν πριν από 17 χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

 

Η Γενική Συνέλευση της ANOC αποτελεί μία ακόμα μεγάλη εκδήλωση της Ολυμπιακής οικογένειας που θα διεξαχθεί φέτος στην Ελλάδα, ακολουθώντας την 1η επίσκεψη του Προέδρου της ΔΟΕ  Τόμας Μπαχ, μετά την επανεκλογή του, για τα εγκαίνια του νέου φωτισμού του Παναθηναϊκού Σταδίου καθώς και τη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, που ακολούθησε.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις φανερώνουν την εμπιστοσύνη που δείχνει η παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια στην Ελλάδα, αλλά και την ισχυρή θέση που έχει αποκτήσει εκ νέου η χώρα μας στο διεθνές αθλητικό κίνημα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η αποδοχή της πρότασης που καταθέσαμε από κοινού με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο και η διοργάνωση στην Αθήνα της φετινής Γενικής Συνέλευσης όλων των Ολυμπιακών Επιτροπών του κόσμου μας.

Η Ελλάδα, με απολύτως εξωστρεφή φιλοσοφία, πολιτική και στόχευση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακτά συνεχώς, εκ νέου, το έδαφος που της αρμόζει στο διεθνές γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα.

Ως «μητέρα» του Ολυμπισμού, η χώρα μας θα υποδεχθεί τον προσεχή Οκτώβριο την Ολυμπιακή οικογένεια από κάθε γωνιά της γης και θα συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη των Αξιών του Ολυμπιακού κινήματος».

 

Για τη διοργάνωση στην Αθήνα της Γενικής Συνέλευσης της ANOC, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, υπογράμμισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω ότι διεκδικήσαμε ως χώρα, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και πήραμε τη Γενική Συνέλευση της ANOC.

Για τρεις ημέρες, τον προσεχή Οκτώβριο, η Αθήνα θα γίνει το επίκεντρο του Ολυμπιακού κινήματος με τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών των 206 χωρών μελών της ANOC να έρχονται στην Ελλάδα για σημαντικές συζητήσεις και αποφάσεις.

Είναι επίσης σημαντικό ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η εμπιστοσύνη των ξένων φίλων μας στην Ελλάδα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, απόδειξη ότι η χώρα μας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεχίζει να τιμά την κληρονομιά της».

 

Πηγή: protothema.gr