Στις 25 Σεπτεμβρίου ο 2ος ορεινός Μαραθώνιος Αίνου

 Runbeat Team   13:09 25-08-2022  

Στις 25 Σεπτεμβρίου ο 2ος ορεινός Μαραθώνιος Αίνου


Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Πυργίου “Αίνος” και η Περιφέρεια Κεφαλληνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σάμης, την κοινότητα Πυργίου και τον φορέα Αίνου και με την αρωγή του συλλόγου “FLIK” διοργανώνουν τον ορεινό Μαραθώνιο Αίνου.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και ένας αγώνας 10 χιλιομέτρων.

 

Δίνοντας λεπτομέρειες για τον αγώνα οι διοργανωτές αναφέρουν: «Το βουνό “Ainos Monte Nero” (για τους Ενετούς) στην Κεφαλονιά, φιλοξενεί τους δρομείς του Ainos Mountain Marathon. Η απόσταση είναι 41χλμ, με αθροιστική θετική υψομετρική 2,5 χιλιάδων μέτρων.

 Τα μονοπάτια του Αίνου που θα διέλθει ο αγώνας επεκτείνονται σε όλο το βουνό διασχίζουν ολόκληρη την κορυφογραμμή με εκπληκτική θέα των γύρω νησιών και των βουνών της Στερεάς Ελλάδος και Πελοποννήσου.

 Ο αγώνας απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς βουνού καθώς περιλαμβάνει τεχνικά μονοπάτια και απαιτητικό ανάγλυφο.

 Το κόστος συμμετοχής, ανέρχεται σε 25€ για τον μαραθώνιο και δωρεάν για τα 10χλμ. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη όταν έχει ολοκληρωθεί και η εξόφληση. Η πληρωμή γίνεται μόνο online με οποιαδήποτε κάρτα (πιστωτική χρεωστική/debit κλπ).

Δωρεάν διαμονή για δρομείς του μαραθωνίου

Οι 50 πρώτοι δρομείς του μαραθωνίου έχουν δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο. Πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τηνεγγραφή τους και να τηλεφωνήσουν στο 6932453900 (κος Χρήστος Γεωργάτος) για να κανονιστεί η κράτηση.

Για όλους τους δρομείς θα προσφερθεί Pasta party το Σάββατο βράδυ.

Επίσης το Σάββατο 24/9 η Levante Ferries θα μεταφέρει τους αθλητές από Κυλλήνη Πάτρα με έκπτωση 50% στα ναύλα».