Στο Καρπενήσι για προετοιμασία οι σημαντικότεροι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι ενόψει του 40ου ΑΜΑ

 Runbeat Team   13:12 07-08-2023  

Στο Καρπενήσι για προετοιμασία οι σημαντικότεροι Έλληνες μαραθωνοδρόμοι ενόψει του 40ου ΑΜΑ


Σ’ ένα κατεξοχήν ήσυχο και δροσερό μέρος, στο Καρπενήσι, θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Ελλήνων πρωταθλητών και Ελληνίδων πρωταθλητριών ενόψει του 40ου επετειακού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο ΣΕΓΑΣ διοργανώνει από τις 7 έως τις 22 Αυγούστου καμπ προετοιμασίας στο Καρπενήσι, με την συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων και Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων, που σε περίπου τρείς μήνες θα σταθούν στην γραμμή της εκκίνησης του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για να διεκδικήσουν την νίκη.

 

Στο καμπ θα συμμετάσχουν οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες του περσινού αγώνα, Χαράλαμπος Πιτσιώλης, Κώστας Σταμούλης, Παναγιώτης Καραΐσκος, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Κατερίνα Ασημακοπούλου και η αθλήτρια από το Καρπενήσι, Σταματία Νούλα.

Η Ομοσπονδία στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των πρωταθλητών και πρωταθλητριών, ενθαρρύνοντας παράλληλα το ομαδικό πνεύμα και την συνεργασία μεταξύ τους, στοιχεία απαραίτητα για να τους οδηγήσουν στο επόμενο αγωνιστικό επίπεδο και τις καλύτερες επιδόσεις.

Μέσω του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Καρπενησίου και το Δήμο Καρπενησίου, έχει θέσει τη βάση των προετοιμασιών των Εθνικών και Προ εθνικών Ομάδων αντοχής αλλά και των μαραθωνοδρόμων στο Καρπενήσι, που έχει αναδειχτεί ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα για την προετοιμασία των δρομέων αντοχής.

Την Τρίτη 8 Αυγούστου στις 19:00, στον ανακαινισμένο στίβο του Γυμνασίου Καρπενησίου, θα διεξαχθεί σχετική εκδήλωση παρουσίασης των αθλητών-αθλητριών που συμμετέχουν στο καμπ με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.