Στο κλαμπ των 6 Star Finisher και ο Γιώργος Σαββίδης

 Runbeat Team   14:29 06-03-2023  

Στο κλαμπ των 6 Star Finisher και ο Γιώργος Σαββίδης


Το όνειρό του πραγματικότητα έκανε ο Γιώργος Σαββίδης στον Μαραθώνιο του Τόκιο καθώς κατάφερε να τερματίσει σε 3:19:54 και έγινε ο 16ος Έλληνας δρομέας που έχει τερματίσει σε έξι major μαραθωνίους.

Ο ίδιος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του κοινοποιώντας την είδηση στα social media.

 

Όπως έγραψε: «Σαν όνειρο μου φαίνεται! Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν μπορώ καν να το περιγράψω! Είμαι πλέον 6 Star Finisher! O 16ος Έλληνας που το καταφέρνει και ο ΠΡΩΤΟΣ που ολοκληρώνει τους 6 Μαραθωνίους μέσα σε 525 ημέρες!

Απίστευτος αγώνας που μάλιστα ήρθε και με προσωπικό ρεκόρ και χρόνο 3:19:54

Στόχος επετεύχθη λοιπόν και ολοκληρώθηκε αυτό το εγχείρημα που πριν από ενάμισι χρόνο φαινόταν ένα όνειρο άπιαστο, κάτι πολύ μακρινό, κάτι ακατόρθωτο!

Μάτωσα κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι δύσκολο να το κάνεις από πολλές απόψεις και ειδικά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε όλο αυτό το ταξίδι, στον δρόμο προς τ’ αστέρια δεν θα μπορούσα να μην σταθώ και να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τη γυναίκα μου που με στήριξε σε όλη αυτή την τρέλα. Μαζί κάναμε τα 5 από τα 6 ταξίδια και ήτανε πάντα δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα χωρίς γκρίνια αλλά με πολλή αγάπη. Χωρίς αυτήν δεν θα είχα καταφέρει τίποτα!

Στον τελευταίο μου αυτό αγώνα δεν θα μπορούσα μα μην σταθώ στην βοήθεια που μου έδωσαν οι Μαρία Κανάκη και Νικος Γκουτζουρέλας από το FitMe NutriMe αναλαμβάνοντας το τελευταίο τρίμηνο την διατροφική μου προετοιμασία ούτως ώστε να έρθω απολύτως έτοιμος σε αυτόν τον αγώνα.

Πάνω από όλα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Βασίλη Κρομμύδα με τον οποίο πορεύομαι μαζί τα τελευταία 5 χρόνια, τον άνθρωπο που με την εμπειρία του, τις γνώσεις του, την καθοδήγηση του και τις συμβουλές του με πήρε από το χέρι και με έκανε τον αθλητή που καταφέρνει πλέον να τερματίζει σε 3:19 σε αγώνα Μαραθωνίου, άλλου πόσους Ultra ενώ έπεται συνέχεια με κάποιους ιδιαίτερα σημαντικούς Ultra αγώνες που έρχονται!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με στηρίζετε όλον αυτόν τον καιρό, τόσο με το μεγάλο εγχείρημα της ολοκλήρωσης των 6 Μαραθωνίων αλλά και με τα Podcasts Όλα είναι Δρόμος. Σας υπόσχομαι το καλύτερο επεισόδιο με όλες μου τις εμπειρίες μαζεμένες από όλο αυτό το ταξίδι των 6 World Marathon Majors.

Και κάτι τελευταίο. Σας χρωστάω και ένα βιβλίο που, αν όλα πάνε καλά, ευελπιστώ κάποια στιγμή να καταφέρω να εκδώσω τον Δρόμο προς τ’ Αστέρια!

Και όπως λέω στο τέλος κάθε επεισοδίου. Να είμαστε καλά, να είμαστε υγιείς και να κάνουμε πάντα αυτό που αγαπάμε και αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά.

ΥΓ: Απίστευτο αφού ένας Μαραθώνιος έδωσε τρία Μετάλλια. Ένα της διοργάνωσης, ένα των 6 Star Finisher και ένα ακόμη από το ρεκόρ Γκίνες αφού ήταν ο αγώνας με τους περισσότερους 6 Star finishers σε έναν μόνο αγώνα»!