Στο πλευρό του τραυματία Mo Farah ο Kipchoge: «Έχει ακόμα πολλά να δώσει»

 Runbeat Team   19:24 05-10-2022  

Στο πλευρό του τραυματία Mo Farah ο Kipchoge: «Έχει ακόμα πολλά να δώσει»


Ο Mo Farah έμεινε την τελευταία στιγμή εκτός Μαραθωνίου του Λονδίνου λόγω ενός τραυματισμού, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο συζητήσεων στην δρομική κοινότητα για το εάν βρίσκεται κοντά στο τέλος της καριέρας του. Ο Βρετανός δεν έχει τρέξει σε μαραθώνιο εδώ και τρία χρόνια και απογοητεύτηκε που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού, με τον Eliud Kipchoge όμως να του στέλνει το δικό το μήνυμα συμπαράστασης.

 

Ο Kipchoge βρέθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έγιναν για τον μεγάλο μαραθώνιο και μεταξύ άλλων παραχώρησε δηλώσεις για τον Βρετανό θρύλο του στίβου, τονίζοντας: «Οπωσδήποτε ο Mo Farah θα συνεχίσει. Θέλω να του ευχηθώ γρήγορη αποκατάσταση και επιστροφή από τον τραυματισμό του. Οι τραυματισμοί είναι ανάμεσα στις δυσκολίες του ελίτ αθλητισμού. Η συμβουλή μου είναι να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επιστρέψει».

Στη συνέχεια, ο Kipchoge μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βρατανό: «Ο Mo Raha έχει ακόμα να δώσει πολλά. Νομίζω ότι θα επιστρέψει δυνατότερος. Η προπόνηση είναι εκεί, και ακόμα και μετά τον τραυματισμό μπορεί να επιστρέψει και να δείξει στον κόσμο όλα όσα έχει μέσα του. Η ηλικία είναι ένας αριθμός, εάν προπονείσαι καλά και είσαι εστιασμένος στην σωστή κατεύθυνση, τότε μπορείς να συνεχίσεις να αποδίδεις. Ο Mo μπορεί να κερδίσει ακόμα τους καλύτερους αγώνες».