Στον ημιμαραθώνιο του Δελχί ο θρυλικός Haile Gebrselassie

 Runbeat Team   12:01 23-09-2022  

Στον ημιμαραθώνιο του Δελχί ο θρυλικός Haile Gebrselassie


Ο θρύλος των αγώνων δρόμου, Haile Gebrselassie, θα είναι «παρών» στην 17η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Vedanta Delhi που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Ο 49χρονος παγκόσμιος ρέκορντμαν μπορεί να έχει κρεμάσει πλέον τα αγωνιστικά του παπούτσια, αλλά παραμένει λάτρης του τρεξίματος. Αποδέχτηκε, λοιπόν, το κάλεσμα των διοργανωτών και θα αποτελέσει τον Πρέσβη της διοργάνωσης ενθαρρύνοντας τους πολλούς και επίδοξους συμμετέχοντες.

 

Ο Gebrselassie έχει γράψει τη δική του μοναδική ιστορία στο αγώνισμα έχοντας κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 και το 2000 στα 10.000μ. καθώς και τέσσερα διαδοχικά παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου στα 10.000 μέτρα από το 1993 έως το 1999.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θρυλικός Αιθίοπας έχει επίσης τέσσερα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου και τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου Στίβου το 2001, ενώ σημείωσε τουλάχιστον 15 παγκόσμια ρεκόρ σε ανοικτό στίβο και δρόμους και άλλα πέντε παγκόσμια ρεκόρ στον κλειστό στίβο.

Συνολικά κατέρριψε 27 παγκόσμια ρεκόρ σε αποστάσεις, κάτι που τον καθιστά ως έναν από τους κορυφαίους δρομείς όλων των εποχών.

«Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να σε εμπνεύσουν όσο το να βλέπεις μία πόλη να λειτουργεί ομαδικά. Όταν τρέχουμε μαζί, μένουμε μαζί, κερδίζουμε μαζί», είπε ο Gebrselassie, οι δραστηριότητες του οποίου στο Δελχί θα περιλαμβάνουν την παροχή κινήτρων και έμπνευσης για τους χιλιάδες δρομείς που θα βγουν στους δρόμους της ινδικής πρωτεύουσας τον επόμενο μήνα, καθώς και την προώθηση της εκδήλωσης. «Το τρέξιμο και η κοινότητα είναι τα δύο πιο σημαντικά πράγματα για μένα και ο Ημιμαραθώνιος Vedanta Delhi τα συνδυάζει και τα δύο. Ο ενθουσιασμός της διοργανώτριας πόλης εμπνέει κάτι ξεχωριστό σε όλους όσους συμμετέχουν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης εκδήλωσης. Θα επευφημήσω όλους τους δρομείς καθώς γιορτάζουμε τις διαφορετικές αποχρώσεις του Δελχί», πρόσθεσε.

Ο Ημιμαραθώνιος Vedanta Delhi θα περιλαμβάνει επίσης το Open 10χλμ, το Great Delhi Run (5χλμ), το Senior Citizens’ Run (3χλμ) και το Champions with Disability Run (3χλμ).