Στον τελικό του NCAA η Δεληγιάννη – Δυναμική παρουσία των Ελλήνων στο εξωτερικό

 Runbeat Team   11:49 29-05-2022  

Στον τελικό του NCAA η Δεληγιάννη – Δυναμική παρουσία των Ελλήνων στο εξωτερικό


Έντονη Ελληνική παρουσία είχαμε το Σάββατο στο εξωτερικό στον στίβο, με πολύ καλές επιδόσεις να σημειώνονται σε ΗΠΑ και Ευρώπη από τους εκπροσώπους της χώρας μας.

 

Στον τελικό του NCAA η Δεληγιάννη

Η Έλλη Δεληγιάννη επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την σταθερά ανοδική της πορεία, αυτή τη φορά στους αγώνες πρόκρισης για τον τελικό του NCAA.

H Ελληνίδα, στους προκριματικούς για τη Δύση που διεξάγονται στο Φέιτβιλ του Αρκάνσας, κατέλαβε την 11η θέση στην κατάταξή των 800 μ. (12 προκρίνονται), καθώς τερμάτισε σε 2.03.47. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, καθώς είχε 2.03.48 από φέτος στις 14 Μαΐου στο Γιουτζίν. Η 19χρονη ήταν 4η στην πρώτη από τις τρεις προημιτελικές σειρές που έγιναν και πέρασε με χρόνο. Στους τελικούς του NCCA, που θα γίνουν στο Γιουτζίν προκρίθηκαν και οι Κώστα Ζάλτο (σφυροβολία) και Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη (δέκαθλο).





Η Σάντυ Παπακώστα, μπορεί να μην πήρε την πρόκριση, ωστόσο με 1,18 μ. στο ύψος στους αγώνες της Ανατολής στο Μπλούμιγκτον στην Ιντιάνα, πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Οι σφαιροβόλοι στη Γερμανία

Ο Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Τάσος Λατιφλάρι πήραν μέρος σε αγώνες στην πόλη Τουμ της Γερμανίας συνεχίζοντας της σταθερές τους εμφανίσεις. Ο Μουζενίδης ήταν πέμπτος με 19,29 μ. και ο Λατιφλάρι έβδομος με 19,14 μέτρα. Νικητής με 20,59 μ. ήταν ο Βρετανός Σκοτ.

Ελληνικές παρουσίες στο Βέλγιο

Στο μίτινγκ του Όρντεγκεμ αγωνίστηκαν στα 800 μέτρα ο Χαρίδημος Ξενιδάκης με τον Χαράλαμπο Λαγό και στα 1.500μ. η Αναστασία Μαρινάκου. Επίσης, είχαμε άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές με τον Γιώργο Σταμούλη στα στπλ και τον Πέτρο Παπαϊωάννου στα 1.500μ.

 

Η Αναστασία Μαρινάκου έτρεξε στην δεύτερη σειρά και τερμάτισε στην έβδομη θέση σε 4.21.58, σε έναν προπονητικό για εκείνη αγώνα. Ο Ξενιδάκης, λίγες ημέρες από το ρεκόρ στην Καλαμάτα, σημείωσε 1.50.48 κατέλαβε την όγδοη θέση κι έδειξε σταθερότητα ενόψει της συνέχειας. Ο Λαγός έτρεξε στην πρώτη σειρά και τερμάτισε στην όγδοη θέση με 1.51.85. Στα 3.000μ. στιπλ ο Γιώργος Σταμούλης τερμάτισε στην 24η θέση με 8.48.79 και ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ. Στα 1.500μ. ο Πέτρος Παπαϊωάννου τερμάτισε σε 3.53.56 (95ος) σε μια κούρσα, όπου πλησίασε το ρεκόρ (3.53.34) και κέρδισε εμπειρίες για τη συνέχεια.

Στον τελικό του NCAA η Δεληγιάννη – Δυναμική παρουσία των Ελλήνων στο εξωτερικό runbeat.gr

Στο μίτινγκ Λούκα στην Ιταλία αγωνίστηκε το Σάββατο ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,16 μ. και κατέλαβε την δεύτερη θέση.