Στόχος το ρεκόρ Ιαπωνίας για την Hitomi Niiya που… σνομπάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   15:05 26-01-2023  

Στόχος το ρεκόρ Ιαπωνίας για την Hitomi Niiya που… σνομπάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε η νικήτρια του μαραθωνίου του Χιούστον, Hitomi Niiya, μιλώντας σε δημοσιογράφους της Ιαπωνίας.

Η Γιαπωνέζα κάτοχος του ρεκόρ 10.000 μέτρων και ημιμαραθωνίου της χώρας της έθεσε ως νέο στόχο της το ρεκόρ Ιαπωνίας και στον μαραθώνιο, ενώ ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι δε θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τονίζοντας ότι δεν είναι και κάτι σημαντικό.

 

Η κέρδισε πρόσφατα τον Μαραθώνιο του Χιούστον σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της χώρας της καθώς τερμάτισε σε 2:19:24, δηλαδή 12 δευτερόλεπτα μακριά από το ρεκόρ Ιαπωνίας που κατέχει από το 2005 η Mizuki Noguchi.

«Είδα ότι έχω στα πόδια μου το ρεκόρ», είπε αρχικά η Niiya και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι μετά από πέντε μαραθωνίους ξέρω πλέον πως μπορώ να χειριστώ έναν αγώνα και μπορώ να ρίξω το χρόνο μου κατά 12 δευτερόλεπτα για να πετύχω το ρεκόρ».

Ο προπονητής της Niiya, Masato Yokota, είναι επίσης σίγουρος ότι η αθλήτριά του μπορεί να σημειώσει το ρεκόρ καθώς όπως τόνισε εξεπλάγην με το χρόνο που έκανε σε μία τόσο ζεστή μέρα όπως ήταν αυτή που αγωνίστηκε στο Χιούστον. «Το να πέσει κάτω από τις 2 ώρες και 18 λεπτά θεωρώ ότι είναι πλέον ρεαλιστικό», είπε ο προπονητής της.

Η Niiya αγωνίστηκε στα 10.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, σε μία περίεργη ολυμπιάδα λόγω του covid 19. Αυτό φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για την Γιαπωνέζα δρομέα να απομυθοποιήσει τη διοργάνωσης. Όπως τόνισε, λοιπόν, «οι αγώνες του Τόκιο με έκαναν να σκεφτώ εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρειάζονται πραγματικά στους πολίτες. Το να εκπροσωπείς την Ιαπωνία και να συμμετέχεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι το παν», κατέληξε ο Niiya, η οποία δεν έχει σκοπό να αγωνιστεί στο Παρίσι το 2024.