Συγκινητικές στιγμές στην κηδεία του Kelvin Kiptum – Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησε (Vids)

 Runbeat Team   13:58 23-02-2024  

Συγκινητικές στιγμές στην κηδεία του Kelvin Kiptum – Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησε (Vids)


Εκατοντάδες άτομα έδωσαν το παρών στην κηδεία του Kelvin Kiptum, που έχασε την ζωή του πριν από λίγες ημέρες σε τροχαίο στην Κένυα. Ο 24χρονος κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας και σε μία ιδιαίτερα συγκινητική τελετή όπου έδωσαν το παρών οι συγγενείς του, συναθλητές του, αλλά και άλλα άτομα από τον χώρο του αθλητισμού, τιμήθηκε με διάφορες δράσεις.

 

Μεταξύ άλλων στην κηδεία που έγινε στο χωριό Chepkorio της πατρίδας του, βρέθηκε ο πρόεδρος της Κένυας William Ruto, αλλά και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Sebastian Coe. Παράλληλα, κορυφαίοι αθλητές τίμησαν τον Kiptum με την παρουσία τους, με την Faith Kipyegon να είναι μία από εκείνους.

Τραγική φιγούρα βέβαια ήταν η χήρα του Kiptum, Asenath Cheruto, που βρέθηκε μαζί με τα παιδιά τους στην κηδεία και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Ο πρόεδρος της χώρας, William Ruto ζήτησε να χτιστεί ένα στάδιο στο Keiyo South στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου που έφυγε τόσο νωρίς.

Από την πλευρά του, ο Coe μίλησε για τον Kiptum με συγκινητικά λόγια, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ποτέ δεν θα ξεχαστούν τα αθλητικά του επιτεύγματα.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Κένυας έχτισε ένα σπίτι στην οικογένεια του 24χρονου μαραθωνοδρόμου, με σκοπό να τον τιμήσει και να βοηθήσει τους δικούς του ανθρώπους.