Συγκλονίζει γυναίκα που σταμάτησε υπερμαραθώνιο για να θηλάσει: «Τους προκαλεί έκπληξη ότι θηλάζω δημόσια»

 Runbeat Team   20:45 15-09-2021  

Συγκλονίζει γυναίκα που σταμάτησε υπερμαραθώνιο για να θηλάσει: «Τους προκαλεί έκπληξη ότι θηλάζω δημόσια»


Η Sophie Power έλαβε μέρος στον αγώνα των 170 χιλιομέτρων του Ultra Trail du Mont Blanc μόλις τρεις μήνες μετά τη γέννα του γιου της. Οι διοργανωτές δεν της επέτρεψαν να λάβει μέρος την επόμενη χρονιά με την φετινή της πρόκριση στη διοργάνωση, κάτι το οποίο την ανάγκασε να λάβει μέρος κανονικά στον αγώνα και να σταματήσει (!) την προσπάθειά της για να θηλάσει τον τριών μηνών γιο της.

Από τους 2.561 δρομείς που ξεκίνησαν στον αγώνα, το 1/3 δεν κατάφερε να τερματίσει πριν τις 48 ώρες. Όμως η Power ήταν εκεί, και παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού αναφέροντας μάλιστα πως «αρχικά, δεν περίμενα ότι θα τερμάτιζα στον αγώνα».

 

H… supermum έχει μεταξύ άλλων τερματίσει και στο Spartathlon στην Ελλάδα, ενώ έχει αποκαλύψει πως δεν τρέχει πάρα πολλά χιλιόμετρα την εβδομάδα. Η Sophie Power έδειξε το παράπονό της για τους διοργανωτές, ενώ παράλληλα μίλησε για τους λόγους που την οδήγησαν στο να λάβει μέρος κανονικά στον αγώνα:

«Το γεγονός ότι θηλάζω δημόσια φαίνεται να προκαλεί μεγαλύτερη έκπληξη στους ανθρώπους παρά το γεγονός ότι μπορώ να τρέξω 170 χιλιόμετρα 3 μήνες μετά τη γέννα μου. Είχα καταφέρει να πάρω μια θέση ενώ ήμουν έγκυος στον Donnacha, αλλά αρνήθηκαν να αναβάλλουν τη συμμετοχή μου για ένα χρόνο. Το κάνουν για τραυματισμένους αθλητές αλλά δεν δέχονται τις έγκυες γυναίκες επειδή “είναι επιλογή τους ” όπως λένε».