Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από την τελετή λήξης της Ολυμπιάδας της Αθήνας (Vid)

 Πάνος Κατσαρός   18:42 29-08-2023  

Συμπληρώθηκαν 19 χρόνια από την τελετή λήξης της Ολυμπιάδας της Αθήνας (Vid)


Δεκαεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 29/08/2023 από την συγκινητική τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Το -μακρινό πλέον- 2004, σαν σήμερα 29 Αυγούστου, περίπου 70.000 θεατές συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ, και εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν στους δέκτες τους, για την μαγική, τελετή λήξης της ιστορικής διοργάνωσης.

 

Η τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων που είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους, ξεκίνησε με το πλήθος να μετρά αντίστροφα. Όταν η αντίστροφη μέτρηση έφτασε το «0», πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα πάνω από τον ουρανό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου μπήκαν κουνώντας λευκά μαντίλια οι γνωστοί μας τραγουδιστές, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Πάριος

και στη συνέχεια μπήκαν στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, στο οποίο βρισκόταν ένα χωράφι με στάχυα, οι γνωστοί μας τραγουδιστές, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Πάριος κουνώντας λευκά μαντήλια.

Η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έσβησε εκείνο το βράδυ, όμως συνεχίζει να καίει στην μνήμη όλων των Ελλήνων που θυμούνται την ιστορική εκείνη διοργάνωση…