Συνάντηση Κικίλια με Σακοράφα για την προβολή του Αυθεντικού Μαραθωνίου

 Runbeat Team   10:13 03-02-2022  

Συνάντηση Κικίλια με Σακοράφα για την προβολή του Αυθεντικού Μαραθωνίου


Στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα συνοδευόμενη από τον αντιπρόεδρο κ. Κώστα Κεντέρη και τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Σωτήρης Κυρανάκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρόθεση να τεθεί σε νέες βάσεις η συνεργασία των δύο πλευρών ενόψει των πιο σημαντικών δρομικών διοργανώσεων στην Ελλάδα του Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα και αποσκοπούσε στην από κοινού προβολή της χώρας στο εξωτερικό μέσα από τις διοργανώσεις του Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού και του Ημιμαραθωνίου Αθήνας.

Η συμμετοχή της χώρας σε κορυφαίες εκθέσεις Μαραθωνίου του κόσμου, ο σχεδιασμός της νέας οπτικής ταυτότητας του Μαραθωνίου και οι νέοι τρόποι προβολής της χώρας μέσα από τον Μαραθώνιο Αθήνας, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν και σε καινοτόμες δράσεις για τον Τουρισμό, οι οποίες έχουν στόχο να δώσουν ώθηση όχι μόνο στη διοργάνωση του Μαραθωνίου, αλλά και στην εικόνα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την διοργάνωση Συνεδρίου που θα αφορά στο δρομικό κίνημα, με τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο θα ασχοληθεί κυρίως με το οικονομικό αποτύπωμα του αθλητισμού στην κοινωνία μιας πόλης και μιας χώρας γενικότερα.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πεποίθηση πως και φέτος Υπουργείο Τουρισμού και ΣΕΓΑΣ θα έχουν καθοριστική συμβολή στην προβολή και στην ανάπτυξη της Αθήνας, μέσα από μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Ομοσπονδίας θα προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες προώθησης των θεμάτων που συζητήθηκαν, καθώς και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.