Συζήτηση Αυγενάκη-ιδιοκτητών για την επαναλειτουργία των γυμαστηρίων

 Runbeat Team   20:50 23-02-2021  

Συζήτηση Αυγενάκη-ιδιοκτητών για την επαναλειτουργία των γυμαστηρίων


Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο «καίει» τόσο τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε αυτά όσο και τους αθλούμενους, οι οποίοι εν καιρώ πανδημίας αναζητούν εναλλακτικές λύσεις εκγύμνασης χωρίς πάντα να τα καταφέρνουν και κυρίως χωρίς την επίβλεψη των ειδικών.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε σήμερα (23/2) το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη με 40 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων του Ηρακλείου. Μέσα από τη συζήτηση που έγινε οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί στα περίπου 80 γυμναστήρια που υπάρχουν στον νομό Ηρακλείου. Τόνισαν την αναγκαιότητα να βρεθεί άμεση λύση ως προς το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους με την άρση των μέτρων της πανδημίας, δεδομένου ότι η λειτουργία των γυμναστηρίων έχει ανασταλεί ήδη για έξι μήνες εντός του 2020, ενώ και την τρέχουσα χρονιά ο κλάδος ήδη βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας για δυο μήνες και επεσήμαναν επιπλέον την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του κατέστησε σαφές ότι το πλαίσιο λειτουργίας και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων των γυμναστηρίων, δεν υπάγεται στο πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Μέσα από τη συζήτηση που έγινε αποφασίστηκε, ωστόσο, η από κοινού συνεργασία με σκοπό α) την επεξεργασία και προώθηση στα αρμόδια χαρτοφυλάκια των αιτημάτων τους για τα φορολογικά θέματα που τους απασχολούν.

Β) τη σύνταξη και προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου υγειονομικού πρωτοκόλλου επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων και

γ) την υλοποίηση από κοινού πρωτοβουλιών, με σκοπό την ενίσχυση των μηνυμάτων που υπηρετεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της φυσικής δραστηριότητας, του ευ ζειν και της προώθησης της Άθλησης για Όλους.

Με την ευκαιρία ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της πανδημίας στον αθλητισμό κάτι που δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής όλο και περισσότερων αθλητικών διοργανώσεων, ενώ ευχήθηκε σύντομα να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία και των γυμναστηρίων.