Υποχρεωτική μάσκα σε γυμναστήρια από τις 24 Δεκεμβρίου – Έρχονται περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες

 Runbeat Team   12:52 23-12-2021  

Υποχρεωτική μάσκα σε γυμναστήρια από τις 24 Δεκεμβρίου – Έρχονται περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες


Ανακοινώθηκε το νέο πακέτο μέτρων κατά της πανδημίας με σκοπό την επιπλέον προφύλαξη από τον κορωνοϊό και την παραλλαγή Όμικρον. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα μέτρα αφορούν δύο στάδια, με το πρώτο να αφορά την επιβολή τους από αύριο, Παρασκευή, έως τις 2 Ιανουαρίου, ενώ το δεύτερο σκέλος των μέτρων αφορά την επιβολή τους από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και μετά.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:


Από αύριο (24/12) στις 6 το πρωί έως τις 2 Δεκεμβρίου:

- Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το μέτρο αφορά και τους κλειστούς χώρους όπως γυμναστήρια και εστιατόρια (κατά την είσοδο και όπου αλλού είναι εφικτό).





- Στα σούπερ μάρκετ και στα ΜΜΜ διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας Ν95.

- Απαγορεύονται οι δημόσιες εορταστικές συναθροίσεις των Χριστουγέννων.

- Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Ελλάδα πέραν των ήδη υφιστάμενων προβλέψεων (PCR 72 ή Rapid 24 ωρών) θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλάβουν το τεστ την 2η και την 4η ημέρα από την είσοδό τους στη χώρα.Παραμένει ισχυρή σύσταση πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση να γίνεται τεστ.

Η επιτροπή θα ανακοινώσει στις 27 Δεκεμβρίου τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου και μετά. Σε αυτά τα μέτρα αναμένεται να υπάρξουν περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και στην είσοδο στα γήπεδα.