Τα Marathon Awards κληρονομιά του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2023

 Runbeat Team   14:32 15-11-2023  

Τα Marathon Awards κληρονομιά του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2023


Πολλαπλά τα οφέλη αλλά και η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο επετειακός 40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος.

Πέρα από την περαιτέρω προώθηση του μαζικού αθλητισμού, το σημαντικό οικολογικό αποτύπωμα, την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού και – όπως κάθε χρόνο – την τιμή στις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού και φυσικά στον αγωνιστή της δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη, η φετινή διοργάνωση αφήνει κατέθεσε, ως κληρονομιά για τα επόμενα χρόνια, και τα Marathon Awards.

Ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο του πολύ επιτυχημένου αθλητικού συνεδρίου Authentic Talks, το οποίο διεξήχθη φέτος για δεύτερη χρονιά στο Ωδείο Αθηνών, εγκαινίασε μια νέα ενότητα, τα Βραβεία του Μαραθωνίου· του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Το βραβείο είναι αντίγραφο ανάγλυφης χειραψίας, που εκτίθεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Η χειραψία, ανέκαθεν μεταφέρει έναν κοινωνικό, έναν ειρηνικό συμβολισμό. Σφραγίζει μια συμφωνία, είναι χαιρετισμός, αναγνώριση της αξίας.

Στην αρχαιότητα, η χειραψία μεταξύ δύο πολεμιστών είχε την έννοια του αφοπλισμού, επομένως ήταν μία ειρηνική χειρονομία.

Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο με τα πολλαπλά μηνύματα ειρήνης, συναδέλφωσης, αλληλεγγύης, αγάπης, προσπάθειας, ολοκλήρωσης, η χειραψία αποτελεί την αναγνώριση της εκπλήρωσης όλων των παραπάνω αξιών.

Στα Βραβεία του Αυθεντικού Μαραθωνίου η χειραψία εκφράζει, ένα μεγάλο, ειλικρινές ευχαριστώ σε ανθρώπους που διακρίθηκαν για το σημαντικό έργο τους στο χώρο του κλασικού αθλητισμού και δη στο μεγάλο εθνικό μας αγώνα.

Τα πρώτα πέντε βραβεία του θεσμού απονεμήθηκαν στις μαραθωνοδρόμους Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και Μεταξία Μπερτζελέα, που ενώνουν το χθες με το σήμερα, στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και στον ΟΠΑΠ δια του Επικεφαλής Marketing Επικοινωνίας Γιάννη Ρόκκα, οι οποίοι εκπροσωπούν δύο βασικούς υποστηρικτές του αγώνα, και στην Ειρήνη Σπανού υπεύθυνη του Μουσείου του Μαραθώνα, του τόπου όπου η αρχαία ιστορία συναντά τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Πηγή: segas.gr