Τερμάτισε στο Σικάγο και στα 77 της έγινε η γηραιότερη Six Star Finisher!

 Runbeat Team   20:00 13-10-2022  

Τερμάτισε στο Σικάγο και στα 77 της έγινε η γηραιότερη Six Star Finisher!


Ο μαραθώνιος του Σικάγο που έγινε πρόσφατα, αποτέλεσε σίγουρα μία πολύ καλή ευκαιρία για πολλούς δρομείς, να γίνουν Six Star Finishers, με την δύσκολη εποχή της πανδημίας να έχει περάσει και τους αγώνες να γίνονται με μεγαλύτερη ελευθερία.

Μία εξ αυτών ήταν και η Gina Little από το Γκρίνουιτς όπου «χρειαζόταν» ακόμα τον μαραθώνιο του Σικάγο για να «συμπληρώσει» την συλλογή των 6 μεγαλύτερων μαραθωνίων του κόσμου, έχοντας τερματίσει ήδη σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Τόκιο και Βερολίνο. Στα 77 της, η Little έλαβε μέρος στον αγώνα του Σικάγο, τερμάτισε και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η γηραιότερη Six Star Finisher του κόσμου!

 

Η Little μάλιστα ήθελε να ολοκληρώσει τους έξι μεγάλους αγώνες πριν ξεσπάσει η πανδημία, αλλά τα σχέδιά της άλλαξαν και χρειάστηκε να περιμένει λίγο για να το καταφέρει. «Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για εμένα στο Σικάγο. Ήθελα να το κάνω πριν την πανδημία και ήταν πολύ δύσκολο για εμένα επειδή έπρεπε να το αναβάλλω» είπε η ίδια. Η Gina Little έχει τερματίσει σε μαραθωνίους συνολικά στη ζωή της, μεταξύ των οποίων 31 φορές στο Βερολίνο και 38 στο Λονδίνο. «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έφτανα τους 600 μαραθωνίους, και σίγουρα δεν θα φτάσω τους 700, αλλά ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι».