Θα κυνηγήσει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ ο Abdi στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ

 Runbeat Team   13:44 24-09-2021  

Θα κυνηγήσει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ ο Abdi στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ


Λιγότερους από τρεις μήνες μετά τη μάχη που έδωσε για το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Bashir Abdi σκοπεύει να κυνηγήσει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ στις 24 Οκτωβρίου.

Ο Abdi είναι ο δεύτερος γρηγορότερος Ευρωπαίος δρομέας στην ιστορία με ρεκόρ 2:04.49, το οποίο σημείωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου τερμάτισε τρίτος, αλλά ο Βέλγος ευελπιστεί να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα στο Ρότερνταμ τον επόμενο μήνα θέλοντας να κατέβει κάτω από τα 2:04.16 που έχει σημειώσει ο Kaan Kigen Ozbilen’s και αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης.

 

«Το Ρότερνταμ είναι η πόλη για τον ιδανικό Μαραθώνιο για μένα. Έχει μία γρήγορη πορεία και η οργάνωση είναι πάντα καταπληκτική. Αισθάνομαι ότι αγωνίζομαι στο σπίτι μου και δεν το έχω αισθανθεί σε κανέναν άλλο αγώνα αυτό. Εάν έχω μία ευκαιρία να σημειώσω Ευρωπαϊκό ρεκόρ κάπου, τότε είναι στο Ρότερνταμ. Παρόλα αυτά για να τα καταφέρω θα πρέπει να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», τόνισε ο Abdi όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του αγώνα.

Στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ έχουν καταγραφεί αρκετά ρεκόρ στο παρελθόν, οπότε δεν αποκλείεται ο Abdi να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.