Θεσσαλονίκη: Έρχεται ο διεθνής μαραθώνιος... πατινιών!

 Runbeat Team   17:19 17-08-2022  

Θεσσαλονίκη: Έρχεται ο διεθνής μαραθώνιος... πατινιών!


Διεθνής Μαραθώνιος Πατινιών με τη συμμετοχή αθλητών απ΄ όλο τον κόσμο θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 16 Οκτωβρίου.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να καλύψουν μία απόσταση 42χλμ κάνοντας πατίνια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά θα υπάρχουν και αγώνες πατινιών 10 χλμ αλλά και παιδικοί αγώνες μικρότερων αποστάσεων για μαθητές λυκείων, γυμνασίων και δημοτικών σχολείων, όπως ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης.

 

«Για πρώτη φορά θα διοργανώσουμε στη Θεσσαλονίκη αγώνες roller. Θέλουμε να βάλουμε την πόλη στο μεγάλο γκαλά του roller και να πραγματοποιήσουμε έναν αγώνα στο πρότυπο των αντίστοιχων μαραθωνίων της Βαρκελώνης, του Βερολίνου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων», είπε ο κ. Ζεϊμπέκης.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί μία μέρα μετά τον 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. «Θέλουμε να πετύχει ο αγώνας και να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να έχουμε ολοένα και περισσότερες συμμετοχές», πρόσθεσε ο κ. Ζεϊμπέκης. 

Πηγή: makthes.gr