Θετικός στη χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε ο Κενυάτης δρομέας Alex lagat

 Runbeat Team   11:58 13-10-2023  

Θετικός στη χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε ο Κενυάτης δρομέας Alex lagat


Ένας ακόμη Κενυάτης δρομέας βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας κάτι που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα παραμένει και είναι σοβαρό.

Ο Alex lagat βρέθηκε θετικός στη χρήση της Τριαμκινολόνης Ακετονίδης, η οποία βρίσκεται στην λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες και αυτό σημαίνει ότι, εφόσον και το δεύτερο δείγμα αποδειχτεί θετικό, θα υπάρξει και η ανάλογη τιμωρία.

Η εξέταση στον Lagat έγινε μετά τον ημιμαραθώνιο Tychy που διεξήχθη στην Κίνα στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Κενυάτης δρομέας είχε κατακτήσει τη 2η θέση.

 

Η ουσία που είχε χρησιμοποιήσει ο Lagat είναι ίδια με αυτή που είχε βρεθεί θετική η Diana Kipyokei (νικήτρια του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2021), η οποία τιμωρήθηκε με έξι χρόνια αποκλεισμό από τους αγώνες.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών ανέφερε: «Η τριαμκινολόνη, ένα γλυκοκορτικοστεροειδές, ανιχνεύθηκε σε έναν από τους συμμετέχοντες στον αγώνα. Είναι ένα φάρμακο που απαγορεύεται σε επαγγελματίες δρομείς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είναι επίσης φάρμακο που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς. Στους επαγγελματίες δρομείς επιτρέπετε εφόσον έχει υποβληθεί αίτηση που εξηγεί ότι η ουσία χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς».