Τι έκαναν σήμερα (29/07) οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   18:57 29-07-2021  

Τι έκαναν σήμερα (29/07) οι Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Ακόμα μία μέρα με επιτυχίες για αρκετούς Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Στέφανο Ντούσκο να παίρνει ως πρώτος το εισιτήριο για τον τελικό του μονού σκιφ ανδρών και την Εθνική ομάδα πόλο να προκρίνεται αήττητη στα προημιτελικά του τουρνουά.

Από εκεί και πέρα και μετά το χθεσινό τους παγκόσμιο ρεκόρ, οι Μπούρμπου – Κυρίδου τερμάτισαν στην 5η θέση του τελικού της δικώπου, ενώ το δίδυμα Τσιτσιπά – Σάκκαρη αποκλείστηκε από το διπλό μικτό τουρνουά τένις.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα έκαναν σήμερα οι Έλληνες αθλητές:

- Μετά την χθεσινή εξαιρετική τους εμφάνιση, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου ολοκλήρωσαν με επιτυχία, αλλά χωρίς μετάλλιο τις υποχρεώσεις τους στο αγώνισμα της δικώπου, τερματίζοντας στην 5η θέση.

- Ο Στέφανος Ντούσκος ήταν φοβερός και πήρε ως πρώτος το εισιτήριο για τον τελικό του μονού σκιφ ανδρών.

- Η Εθνική ομάδα πόλο πήρε μία δύσκολη νίκη απέναντι στην οικοδέσποινα Ιαπωνία (10-9), περνώντας στα προημιτελικά χωρίς ήττα.

- H Άννα Κορακάκη ήταν πολύ καλή στον προκριματικό των 25μ σπορ πιστόλι γυναικών, δείχνοντας έτοιμη να ξανακατακτήσει μετάλλιο στο αγώνισμα.

 

- Την ήττα – αποκλεισμό γνώρισαν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη, αποχαιρετώντας το Τόκιο και το διπλό μικτό. Νικητές του αγώνα ήταν οι Αυστραλοί Άσλεϊ Μπάρτι και Τζον Πιρς, που πήραν το παιχνίδι με σκορ 2-1.

- Η Ευαγγελία Ψάρρα αποκλείστηκε από την φάση των «32» στην τοξοβολία γυναικών, μετά την ήττα της από την Εν Τσία Λιν (Κινεζική Ταϊπέι).

- Εκτός τελικού στο μονό σκιφ γυναικών έμεινε η Αννέτα Κυρίδου, που ολοκλήρωσε τον ημιτελικό στην 6η και τελευταία θέση.

- Μετά από 4 ιστιοδρομίες, Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη βρίσκονται στην 17η θέση της γενικής κατάταξης των σκαφών 470.

- Εκτός της κούρσας των μεταλλίων έμεινε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στο Ολυμπιακό τουρνουά ιστιοπλοΐας σκαφών RS:X ανδρών, καθώς μετά την ολοκλήρωση και των σημερινών ιστιοδρομιών κατέλαβε την 11η θέση στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας όμως μία πολύ καλή εμφάνιση.

- Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Κατερίνα Δίβαρη κατέκτησε την 19η θέση στο τουρνουά ιστιοπλοΐας κατηγορίας σκαφών RSX γυναικών.

- Η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε στην 9η θέση του Ολυμπιακού τουρνουά Laser Radial γυναικών μετά και τις σημερινές ιστιοδρομίες.

- Ο Γιάννης Μιτάκης παρέμεινε στην 11η θέση μετά και την πέμπτη ιστιοδρομία στο Ολυμπιακό τουρνουά ιστιοπλοΐας σκαφών Finn.

- Πολύ καλή εμφάνιση για τους Ολυμπιονίκες Μάντη και Καγιαλή, που συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα και συγκεκριμένα στην 4η θέση του τουρνουά ιστιοπλοΐας κατηγορίας σκαφών 470.

- Εκτός τελικού έμεινε η Ολυμπιακή ομάδα της μικτής mixed στα 4Χ100μ. (Ντουντουνάκη, Δράκου, Χρήστου, Μερετσόλιας) στην κολύμβηση, πραγματοποιώντας όμως και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.