Την Κυριακή 28 Μαΐου στη Λιβαδειά ο 2ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»

 Runbeat Team   20:02 12-05-2023  

Την Κυριακή 28 Μαΐου στη Λιβαδειά ο 2ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία διοργανώνει στις 28 Μαΐου 2023 στην πόλη της Λιβαδειάς τον 2ο αγώνα δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι». Μετά την περσινή πετυχημένη διοργάνωση ο αγώνας πλέον γίνεται θεσμός και αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των ΑμεΑ σε αγώνες δρόμου και άλλες μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις.

Στη διοργάνωση που θα περιλαμβάνει δυο διαδρομές, 5χλμ και 700μ για παιδιά, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα άτομα με αναπηρία καθώς και οι συνοδοί τους. Ο αγώνας θα έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα είναι μη ανταγωνιστικός. Μαζί τους θα συμμετέχουν και εθελοντές από αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας ως ένδειξη συμπαράστασης στον καθημερινό αγώνα όλων των ΑμεΑ για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα που θέλει να περάσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το σύνθημα «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι», που πλέον έχει γίνει θεσμός με την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία και φέτος θα γίνει από 23 έως και 28 Μαΐου 2023 περιλαμβάνοντας πολιτιστικές δράσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στη Λιβαδειά ο 2ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι» runbeat.gr

Για αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Διοργανώνουμε με μεγάλη χαρά για 2η συνεχή χρονιά την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία "Όλοι Μαζί - Όλοι Ίσοι", στην οποία συμπεριλαμβάνονται μία σειρά από δράσεις σε έξι πόλεις της Περιφέρειάς μας - Λαμία, Χαλκίδα, Άμφισσα, Καρπενήσι, Λιβαδειά και Θήβα. Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν, εκτείνονται στα πεδία του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της ανάδειξης τοπικών δράσεων και συλλόγων, αλλά και της αντιμετώπισης των ζητημάτων των ΑμεΑ από πλευράς της Πολιτείας. Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε και να στηρίξετε τις δράσεις μας»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και εμπνευστής του αγώνα κ. Ιωάννης Περγαντάς, δήλωσε:

«Από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος υπάρχουν και τα άτομα με αναπηρία. Εκείνο, όμως, που διαφέρει από εποχή σε εποχή και από κοινωνία σε κοινωνία είναι ο τρόπος με τον οποίο καθένας μας αντιλαμβάνεται την αναπηρία. Για παράδειγμα, στην αρχαία Σπάρτη, όπου το ιδεώδες ήταν η σωματική ρώμη, τα άτομα με σωματική αναπηρία δεν είχαν καμιά θέση στην κοινωνία και κατέληγαν στον Καιάδα. Σήμερα, ευτυχώς, πολλά έχουν αλλάξει, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η καθημερινότητα για άτομα με αναπηρίες δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ο μόνος τρόπος για να μπει ένα οριστικό τέλος στην περιθωριοποίηση αυτών των ανθρώπων είναι να ρίξουμε φως στην καθημερινότητά τους και να έρθουμε σε γνήσια επαφή μαζί τους. Αυτό πετυχαίνουμε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδιοργάνωση της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία».

 

Βασικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο Δήμος Λεβαδέων, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, η Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (παράρτημα Λιβαδειάς), η Τροχαίας Λιβαδειάς και πολλοί ακόμα τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι και φορείς της Στερεάς Ελλάδας.

Δηλώσεις συμμετοχής (μόνο για ΑμεΑ) στον σύνδεσμο:

https://event.athletopia.com/oloimazioloiisoi2023?step=1