Την τελευταία του... παράσταση μπροστά στους Βρετανούς δίνει την Κυριακή ο Mo Farah

 Runbeat Team   11:13 01-09-2023  

Την τελευταία του... παράσταση μπροστά στους Βρετανούς δίνει την Κυριακή ο Mo Farah


Πανέτοιμος για την τελευταία... παράσταση μπροστά στους Βρετανούς είναι ο Mo Farah καθώς θα αγωνιστεί την προσεχή Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στον ημιμαραθώνιο του Λονδίνου.

Ο σπουδαίος μαραθωνοδρόμος έχει ανακοινώσει ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα τρέξει ως επαγγελματίας και ο The Big Half που διεξάγεται την Κυριακή είναι ο προτελευταίος αγώνας της καριέρας του και τελευταίος στον τόπο του.

Ο Farah, ο οποίος έχει κερδίσει τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και έξι παγκόσμιους τίτλους, θα αποσυρθεί αφού αγωνιστεί στο Great North Run στις 10 Σεπτεμβρίου.

 

Ο 40χρονος Βρετανός έχει κερδίσει τρεις φορές τον ημιμαραθώνιο του Λονδίνου και ευελπιστεί η τελευταία του παρουσία σ' αυτόν να είναι το ίδιο ανταγωνιστικός.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω τον τελευταίο μου αγώνα στο Λονδίνο στο The Big Half», είπε ο Farah και πρόσθεσε: «Θα είναι γλυκόπικρη η συμμετοχή μου γνωρίζοντας ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα αγωνιστώ ανταγωνιστικά στην πόλη μου, αλλά είναι πάντα μια υπέροχη μέρα και ξέρω ότι τα πλήθη του Λονδίνου θα με επευφημούν, όπως κάνουν πάντα».

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος κορυφαίοι Βρετανοί δρομείς καθώς θα κρίνει τις βρετανικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου που διεξάγεται στην Εσθονία την 1η Οκτωβρίου.

Ο Jonny Mellor και ο Andy Butchart είναι οι δυο Βρετανοί που ξεχωρίζουν από τους μετέχοντες, ενώ από τις γυναίκες ξεχωρίζουν οι Samantha Harrison και Calli Thackery.

Περισσότεροι από 15.000 δρομείς θα τρέξουν στον ημιμαραθώνιο την Κυριακή σε μια διαδρομή που ξεκινάει κοντά στη Γέφυρα του Tower Bridge και τελειώνει στο ιστορικό πλοίο Cutty Sark στο Γκρίνουιτς.