Το «Ladies Run», η νικήτρια Τόκα και η δυνατή συνέχεια!

Το «Ladies Run», η νικήτρια Τόκα και η δυνατή συνέχεια!


Το «Ladies Run» είναι ο πρώτος αγώνας δρόμου αποκλειστικά για γυναίκες και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα από το 2012, με στόχο την προσφορά ενός ποσού στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για τον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Εξαιτίας της πανδημίας ο αγώνας άλλαξε μορφή, για να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία και έτσι οι δρομείς έτρεξαν σε ένα virtual αγώνα. Με την κάθε αθλήτρια να μπορεί να επιλέξει τη διαδρομή της αλλά και να βελτιώσει το χρόνο της αν επιθυμεί, οι διοργανωτές αποφάσισαν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και άντρες, εκτός συναγωνισμού, οι οποίοι θα έτρεχαν για χάρη μιας γυναίκας.

Ο αγώνας διήρκησε από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου και νικήτρια με νέο ατομικό ρεκόρ, αναδείχτηκε Παναγιώτα Τόκα, αθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων του Γ.Σ Αρκαδίας. Η 24χρονη αθλήτρια έχει κατακτήσει μια θέση στο βάθρο ενώ έχει συμμετάσχει και σε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα αντοχής και δύο κλασσικούς Μαραθώνιους.

 

Όπως δήλωσε η ίδια στο Run Beat αυτό το διάστημα προετοιμάζεται δυναμικά τόσο για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου, όσο και για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και τον Ημιμαραθωνίο Θεσσαλονίκης.

Η αθλήτρια της Ντενίς Δημάκη σχετικά με την πανδημία και τα προβλήματα που τυχόν έχει προκαλέσει στην προπόνηση της ανέφερε ότι ο κορονοϊός δεν έχει επηρεάσει το πρόγραμμα των προπονήσεων της, καθώς συνεχίζει δυναμικά με έξι προπονήσεις ανά εβδομάδα. Η ίδια εξομολογείτε ότι η πανδημία εν μέρει τη βοήθησε στις προπονήσεις της, μιας και τώρα έχει περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη άνεση στο στάδιο.

Η 24χρονη δρομέας σε τοποθέτηση της για τη μορφή των virtuals μαραθωνίων δήλωσε: «Φέτος έκανα αρκετούς virtuals αγώνες, μάλιστα στο ‘‘Ladies Run’’ κατέκτησα και την πρώτη θέση με νέο ατομικό ρεκόρ. Από μια άποψη είναι καλός αυτός ο τρόπος διεξαγωγής αγώνα, γιατί θα πρέπει να πιεστείς λίγο παραπάνω για να κάνεις και καλύτερες επιδόσεις, έστω και εικονικά. Δεν έχουμε κάνει καθόλου αγώνες φέτος με την κλασική μορφή και έχουμε μια λαχτάρα γι’ αυτό, ωστόσο κατάφερα να μειώσω τους χρόνους μου σε σχέση με πέρυσι. Τουλάχιστον τώρα μπορείς να δεις και σε τι στάδιο είσαι αθλητικά».

Σχετικά με τις καταγγελίες παρενοχλήσεων στον αθλητισμό και στο χώρο του θεάματος η ίδια πιστεύει: «Η Μπεκατώρου έκανε την αρχή και είπε ό,τι της συνέβη, πιστεύω όμως ότι ο καθένας θα πρέπει να μιλάει για αυτό το θέμα την κατάλληλη στιγμή. Δεν πρέπει να περιμένεις να μιλήσει κάποιος άλλος, για να το κάνεις κι εσύ. Δεν έπρεπε να περιμένουμε το 2021 τη Σοφία Μπεκατώρου να εκφραστεί πρώτη, για να πάρουμε τότε μέρος, πιστεύω ότι δεν πάμε μπροστά έτσι. Ο καθένας θα πρέπει να το μοιράζεται την κατάλληλη στιγμή για να γίνονται όλα έτσι όπως πρέπει».