Το 30% των δρομέων δεν ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων!

 Runbeat Team   18:04 08-08-2021  

Το 30% των δρομέων δεν ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων!


Ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο προέκυψε μετά τη λήξη του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ένα ποσοστό της τάξης του 30% των δρομέων που έλαβαν μέρος δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή.

Πιο συγκεκριμένα, τον αγώνα τερμάτισαν οι 76 από τους 105 δρομείς, καθώς οι συνθήκες του αγώνα δεν ήταν πολύ ευνοϊκές. Παρότι ο μαραθώνιος έγινε στο Σαπόρο και όχι στο Τόκιο με σκοπό το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες να είναι καλύτερες και πιο κατάλληλες για τον αγώνα.

 

Τελικά όμως η υψηλή θερμοκρασία αλλά και η υγρασία στο Σαπόρο δυσκόλεψαν πολλούς κορυφαίους αθλητές, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τον αγώνα. Ενδεικτικά, μερικοί από τους αθλητές που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο του 2012 στο Λονδίνο, Stephen Kiprotich, ο νικητής του μαραθωνίου του Λονδίνου το 2020, Shura Kitata, αλλά και ένας εκ των «λαγών» του Eliud Kipchoge στον ιστορικό αγώνα INEOS 1:59, ο Jack Rayner από την Αυστραλία.

Σε κάθε περίπτωση οι Αιθίοπες Kitata, Desisa, Lemma ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, ενώ εκτός πριν ολοκληρώσει τον αγώνα έμεινε και ο Kipruto!

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως ακόμα και όσοι τερμάτισαν δυσκολεύτηκαν, με πολλούς δρομείς να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό και τα ατομικά τους ρεκόρ. Υπήρξαν και δρομείς όπως τον Zane Robertson, ο οποίος κατέρρευσε στον τερματισμό και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια άμεσα. Ευτυχώς όμως είναι καλά στην υγεία του.