Το ανατρεπτικό… ζευγάρι που έτρεξε δύο μαραθωνίους και έναν ημιμαραθώνιο σε μία εβδομάδα

 Runbeat Team   17:49 22-11-2021  

Το ανατρεπτικό… ζευγάρι που έτρεξε δύο μαραθωνίους και έναν ημιμαραθώνιο σε μία εβδομάδα


Μερικές φορές οι λέξεις είναι πολύ μικρές για να περιγράψουν ένα γεγονός που ξεπερνά κάθε λογική και δείχνει πως δεν υπάρχουν όρια στις δυνάμεις του ανθρώπου.

 

Ο Μάριος Ψαραδέλης και η Ασημίνα Ιγγλέζου είναι δύο άνθρωποι που η μοίρα τους ένωσε σε αθλητικό επίπεδο για να γράψουν μία μοναδική ιστορία. Οι δύο τους παρέα συμμετείχαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τερματίζοντας σε 4:10:28 στις 14/11, ενώ χθες Κυριακή 21/11 πήραν μέρος αρχικά στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 4:14:55 και το βράδυ της ίδιας ημέρας βρέθηκαν σε θέση εκκίνησης και τερμάτισαν στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. Το επίτευγμα αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως το γεγονός ότι ο Μάριος βρίσκεται σε αναπηρικό καρότσι και η Ασημίνα τρέχει σπρώχνοντάς το, μοιάζει ακατόρθωτο. Κι όμως οι δυο τους το πέτυχαν!

Το πέτυχαν και το χάρηκαν, όπως το χάρηκαν και όσοι βρίσκονται δίπλα τους. Οι δικοί τους άνθρωποι.

Το φανταστικό αυτό επίτευγμα το έκανε γνωστό ο ίδιος ο Μάριος Ψαραδέλης μέσα από την σελίδα που διατηρεί στο facebook ευχαριστώντας παράλληλα την Ασημίνα Ιγγλέζου αναφέροντας τα εξής: «Ποια να συγκριθεί μαζί σου. Μέσα σε μια μέρα 63 χιλιόμετρα. Συγγνώμη που μας είπα τρελούς. Δεν είμαστε τρελοί. Είμαστε απλά για δέσιμο με ιμάντες πάνω στο αμαξίδιο. Σ’ ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι που μου χάρισες στην άβυσσο των ικανοτήτων μαζί με τον Βασίλη Γερογιάννη και τον άλλο τον κύριο που δε θέλει να τον ευχαριστώ για τίποτα. Έζησα μία από τις ομορφότερες εμπειρίες της ζωής μου. Κατάφερα να αντέξω όλους τους κραδασμούς του δρόμου χάρη στη δική σου επιμονή και θέληση για επίτευξη κυρίως ψυχικών στόχων που κινητοποιούν τη σάρκα και τα κόκαλα. Ελπίζω να τα ξαναπούμε πολύ σύντομα και να θυμάσαι κάτι. Όσες γυναίκες κι αν βρεθούν στο δρόμο μας και προσπαθούν να μας σταματήσουν για να μας πουν το ριζικό μας με κομπολόγια από ζωμό γάιδαρου εμείς θα πατάμε πιο πολύ γκάζι με τις ροδάρες μας και όταν γυρνάμε το κεφάλι προς τα πίσω εμείς θα φωνάξουμε: "Εγώ επιλέγω πως θέλω να ζήσω"».