Το διήμερο 30-31 Μαρτίου ο Ημιμαραθώνιος Ολυμπίας – Αναλυτικά η προκήρυξη

 Runbeat Team   19:16 18-02-2024  

Το διήμερο 30-31 Μαρτίου ο Ημιμαραθώνιος Ολυμπίας – Αναλυτικά η προκήρυξη


Ο Σύλλογος «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ» σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο PIRGOS ATHLETIC EVENTS, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ», τον Αθλητικό Όμιλο «Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ» Αρχαίας Ολυμπίας, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, τον ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, τον ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ και τον ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ, προκηρύσσει το Σάββατο 30/3/2024 & την Κυριακή 31/3/2024 τις ακόλουθες δράσεις:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ – ΑΜΑΛΙΑΔΑ 12,8 χλμ

«Αφιερωμένος στον 1ο αρχαίο Ολυμπιονίκη Κόροιβο τον Ηλείο»

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 Στοιχεία Αγώνων Δρόμου:

Δρόμος Τρεξίματος 12.8 χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 17:00

Σημείο Εκκίνησης: Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Ήλιδας

Διαδρομή: Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Ήλιδας - Κατεύθυνση προς Καλύβια - Διασταύρωση Καλυβίων - Είσοδος Αυγείου - Διασταύρωση Αυγείου - Στροφή αριστερά προς Σώστι - Έξοδος από Σώστι - Διασταύρωση με ΕΟ Αμαλιάδας -Ρουπακίου με κατεύθυνση προς Αμαλιάδα του ιδίου δρόμου (δρόμος από Ρουπάκι) -Καλυβίων - Κοραή - Αρχαίας Ήλιδας - Ερμού - Πλατεία Αγίου Αθανασίου.

 

 Σημείο Τερματισμού: Πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας.

Δικαίωμα συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον αγώνα τρεξίματος (12.8 χλμ.), θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της.

Μπορεί να συμμετέχει με γονική συγκατάθεση (κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης και αθλητής-αθλήτρια μικρότερης ηλικίας.

Κατηγορίες: 18ο – 35ο έτος Ανδρών – Γυναικών 35ο έτος και άνω Ανδρών – Γυναικών.

Έπαθλα: Απονέμεται μετάλλιο σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές κατάταξης και κύπελλο μόνο στους πρώτους, στις δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες της Γενικής κατάταξης θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Κυριακή10 Μαρτίου 2024.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site: www.pirgosathleticevents.gr Κόστος Συμμετοχής: 10€

ΠΑΡΟΧΕΣ

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη)

Αριθμό συμμετοχής

Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας

Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

Μεταφορά στην Αρχαία Ήλιδα από Αμαλιάδα

Φύλαξη και μεταφορά του ιματισμού

Εκ μέρους των διοργανωτών θα προβλεφθεί μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα και διάφορα άλλες πόλεις, στην Αμαλιάδα και αντίστροφα (εάν και εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός αθλητών!!!)

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη, για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση, πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα δρόμου των 12,8 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και σε σταθμούς υποστήριξης των δρομέων στην διαδρομή, θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.

Στους συμμετέχοντες στον αγώνα θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στον τερματισμό.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι οι 2 ώρες μετά την έναρξη, λήξη 19:00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη. Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας, εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.

Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο στο παπούτσι σας ή πίσω από τον αριθμό σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

Κέντρο παραλαβής φακέλου Τοποθεσία: Κιόσκι της διοργάνωσης στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 χλμ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Στοιχεία Αγώνων Δρόμου: Δρόμος Τρεξίματος 1χλμ

Ώρα Εκκίνησης: 17:00

Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας

Διαδρομή: Μέσω μιας κυκλικής διαδρομής εντός του κέντρου της Αμαλιάδας οι αθλητές τερματίζουν στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Σημείο Τερματισμού: Πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας

Δικαίωμα συμμετοχής Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον Αγώνα τρεξίματος (1χλμ), θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας του/της. Κατηγορίες 1η- 2η- 3ηΔημοτικού (Αγοριών – Κοριτσιών) 4η- 5η-6ηΔημοτικού (Αγοριών – Κοριτσιών)

Έπαθλα

Απονέμεται μετάλλιο σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης σε όλες τις κατηγορίες Αγοριών και κοριτσιών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθεί κύπελλο.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Κυριακή10 Μαρτίου 2024.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site: www.pirgosathleticevents.gr

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους …αλλά οι ακόλουθες παροχές θα είναι για τους πρώτους τετρακόσιους (400) που θα εγγραφούν.

Παροχές

Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.

Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

Υγειονομική κάλυψη Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι θα αγωνιστούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

Σταθμοί υποστήριξης

Στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.

 

Κέντρο παραλαβής φακέλου

Τοποθεσία: Κιόσκι της διοργάνωσης στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 – 21:00 ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. – 14:00

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2 χλμ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Στοιχεία Αγώνων Δρόμου: Δρόμος Τρεξίματος 2 χλμ

Ώρα Εκκίνησης: 17:15

Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας

Διαδρομή: Πλατεία Αγίου Αθανασίου επί της Ερμού - Ερμού - Αντ. Πετραλιά -Κολοκοτρώνη - Φιλικής Εταιρείας - Ερμού - Πλατεία Αγίου Αθανασίου.

Σημείο Τερματισμού: Πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας Δικαίωμα συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον Αγώνα τρεξίματος (2χλμ), θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του/της.

Μεγαλύτεροι μπορούν να συμμετέχουν άνευ συναγωνισμού!!!

Κατηγορίες 1η- 2η- 3ηΓυμνασίου (Αγοριών – Κοριτσιών) 1η- 2η- 3η Λυκείου (Αγοριών – Κοριτσιών)

Έπαθλα

Απονέμεται μετάλλιο σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης, σε όλες τις κατηγορίες Αγοριών και κοριτσιών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Κυριακή10 Μαρτίου 2024.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site: www.pirgosathleticevents.gr

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους …αλλά οι ακόλουθες παροχές θα είναι για τους πρώτους τετρακόσιους (400) που θα εγγραφούν:

Παροχές

Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.

Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

Υγειονομική κάλυψη Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση, πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι θα αγωνιστούν με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

Σταθμοί υποστήριξης

Στην εκκίνηση και τον τερματισμό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.

Κέντρο παραλαβής φακέλου

Τοποθεσία: Κιόσκι της διοργάνωσης στην Πλατεία Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00– 21:00 ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Μαρτίου 2024 ,ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. – 14:00

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

«Αφιερωμένος στον Πιέρ Ντε Κουμπερτέν»

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Στοιχεία Αγώνων Δρόμου: Ημιμαραθώνιος Δρόμος Τρεξίματος 21 χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 09:30

Σημείο Εκκίνησης: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Διαδρομή: Από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω της επαρχιακής οδού, περνώντας μέσα από τα όμορφα χωριά του Δήμου, Κοσκινάς, Μάγειρας, Πλάτανος, Πελόπιο, Σμίλα, επιστροφή μέσω από Πελόπιο, Πλάτανο, τερματισμός στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Σημείο Τερματισμού: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Δικαίωμα συμμετοχής: Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον αγώνα τρεξίματος (21χλμ) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του/της.

Κατηγορίες:

18ο – 35ο Έτος Ανδρών – Γυναικών

35ο έτος και άνω Ανδρών – Γυναικών.

Έπαθλα: Απονέμεται μετάλλιο και κότινος, σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης και στις δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών και κύπελλο μόνο στους πρώτους

Στον πρώτο αθλητή-αθλήτρια κάθε επιμέρους κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο Στους τρεις πρώτους αθλητές της Γενικής κατάταξης Ανδρών – Γυναικών θα απονεμηθεί κύπελλο.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και κότινος

Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Κυριακή10 Μαρτίου 2024.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site: www.pirgosathleticevents.gr

Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 12€ :

ΠΑΡΟΧΕΣ

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη)

Αριθμό συμμετοχής

Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.

Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής

Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

Φύλαξη και μεταφορά του ιματισμού

Εκ μέρους των διοργανωτών θα προβλεφτεί μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα και διάφορα άλλες πόλεις, στην Αρχαία Ολυμπία και αντίστροφα (εάν και εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός αθλητών!!)

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση.

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα Ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου των 21 χλμ θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και σε σταθμούς υποστήριξης των δρομέων στην διαδρομή θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό. Στους συμμετέχοντες στον αγώνα θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στον τερματισμό.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι οι 3 ώρες μετά την έναρξη, λήξη 12:30.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη. Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.

Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο στο παπούτσι σας ή πίσω από τον αριθμό σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

Κέντρο παραλαβής φακέλου Τοποθεσία: Κιόσκι της διοργάνωσης στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Μαρτίου 2024 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ

Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.

4,8 χλμ 1ος Αυθεντικός Δολιχος Δρόμος Αρχ. Ολυμπίας

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Στοιχεία Αγώνων Δρόμου:

Δρόμος Τρεξίματος 4.8 χλμ.

Ώρα Εκκίνησης: 09:45

Σημείο Εκκίνησης:

Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Διαδρομή: Ξεκινώντας από το Δημαρχείο και με κατεύθυνση το Λόφο Δρούβα, θα στρίψεις αριστερά κατεβαίνεις για να περάσεις δίπλα από τις όχθες του μυθικού ποταμού Αλφειού και πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, θα ανέβεις προς την Ολυμπιακή Ακαδημία και αριστερά θα περάσεις μπροστά από την είσοδο του Μνημείου Πιερ Ντε Κουμπερτέν, θαυμάζοντας το τοπίο με τον Κρόνιο λόφο στα Ανατολικά και τον Αρχαιολογικό χώρο στα Νότια, περνάς πάνω από την ομορφότερη και τρόπον τινά παραδοσιακή μεριά της Αρχαίας Ολυμπίας την γέφυρα του ποταμού Κλαδέου, καταλήγοντας και πάλι στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σημείο Τερματισμού:

Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Δικαίωμα συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον αγώνα τρεξίματος (4.8 χλμ.) θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του/της.

Κατηγορίες

12ο – 18ο Έτος Αγοριών – Κοριτσιών

18ο – 35ο Έτος Ανδρών – Γυναικών 35ο έτος και άνω Ανδρών – Γυναικών.

Έπαθλα

Απονέμεται μετάλλιο και κότινος σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης, στη μια κατηγορία Αγοριών-Κοριτσιών και στις δύο κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια κάθε επιμέρους κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Κυριακή10 Μαρτίου 2024.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site: www.pirgosathleticevents.gr

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 7€ για τους Ενήλικες και Δωρεάν για τους αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών.

Παροχές

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση (επίσημος χρόνος και κατάταξη)

Αριθμό συμμετοχής

Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.

Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

Φύλαξη του ιματισμού

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση. Για τους ανήλικους αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους , ότι συναινούν για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο αγώνα.

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα δρόμου των 4.8 χλμ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων. Στην εκκίνηση και τον τερματισμό καθώς και στο σταθμό υποστήριξης των δρομέων στην διαδρομή θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένο νερό.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα

Το χρονικό όριο τερματισμού του αγώνα είναι 45΄ μετά την έναρξη, λήξη 10:30.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αθλητές που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη. Η Τροχαία θα παραδίδει στην κυκλοφορία την αγωνιστική διαδρομή σταδιακά, μετά τη διέλευση και του τελευταίου δρομέα από τους σταθμούς τροφοδοσίας εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.

Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο στο παπούτσι σας ή πίσω από τον αριθμό σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

Κέντρο παραλαβής φακέλου

Τοποθεσία:

Κιόσκι της διοργάνωσης στο χώρο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. – 14:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 31 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 08:30 – 09:00 μ.μ.

Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1,5 χλμ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Στοιχεία Αγώνων Δρόμου: Δρόμος Τρεξίματος 1.5 χλμ

Ώρα Εκκίνησης: 11:00

Σημείο Εκκίνησης: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Διαδρομή: Από Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας -Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων - Μουσείο Αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων-τερματισμός Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Σημείο Τερματισμού: Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Δικαίωμα συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος/α στον αγώνα τρεξίματος (1.5 χλμ.), θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας του/της.

Κατηγορίες

1η-2η -3η Δημοτικού (Αγοριών – Κοριτσιών)

4η-5η -6η Δημοτικού (Αγοριών – Κοριτσιών)

1η-2η -3η Γυμνασίου (Αγοριών – Κοριτσιών)

Έπαθλα

Απονέμεται μετάλλιο σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της κατάταξης στις τρεις κατηγορίες. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να γίνουν μέχρι και την Κυριακή10 Μαρτίου 2024.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με ηλεκτρονική εγγραφή μέσω του site: www.pirgosathleticevents.gr

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι ΔΩΡΕΑΝ για τα παιδιά καθώς και για τους Ενήλικες που μπορούν να τα συνοδεύουν, αλλά οι ακόλουθες παροχές θα είναι για τους πρώτους τετρακόσιους (400), που θα εγγραφούν:

Παροχές

Τεχνικό μπλουζάκι με τα λογότυπα του αγώνα στο μέγεθός σας.

Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, αφού, όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να υπογράψουν την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση. Για τους ανήλικους αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση των γονέων ή κηδεμόνων τους, ότι συναινούν για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο αγώνα.

Κέντρο παραλαβής φακέλου

Τοποθεσία: Κιόσκι της διοργάνωσης στο χώρο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 10:00 π.μ. – 14:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 31 Μαρτίου 2024 , ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 08:30 π.μ.– 09:30 π.μ.

Πολιτική ακύρωσης συμμετοχής

Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αιτήσεως και μόνο μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δεν θα γίνεται δεκτό.