Με απαιτητικούς αγώνες και κοινωνικό πρόσωπο ο Ημιμαρθώνιος Ολυμπίας

 Runbeat Team   12:02 28-03-2024  

Με απαιτητικούς αγώνες και κοινωνικό πρόσωπο ο Ημιμαρθώνιος Ολυμπίας


Στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο που γεννήθηκε ο αθλητισμός, θα διεξαχθεί το προσεχές σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου ο Ημιμαραθώνιος Αρχαίας Ολυμπίας που περιλαμβάνει τους αγώνες «Αυθεντικός Δόλιχος Δρόμος» απόστασης 4,8χλμ και «Δρόμος Αρχαία Ήλιδα-Αμαλιάδα», απόστασης 12,8χλμ.

Πρόκειται για έναν αγώνα με υψηλές απαιτήσεις που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών δρομέων κάθε χρόνο. Φέτος έχει μπει στο πρόγραμμα και ένας αγώνας 1000μ. για τρέξιμο ή βάδισμα για άτομα με αναπηρία.

Η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει: «Στον ιερό τόπο της Ολυμπίας, στον τόπο που γέννησε τον Αθλητισμό, τα υψηλά ιδανικά του ολυμπιακού ιδεώδους , του ευ Αγωνίζεσθαι, της αγωνιστικότητας, της συμμετοχής, της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, αποτελούν πανάρχαιες αξίες του Αθλητισμού στον τόπο μας.

 

Η φετινή διοργάνωση του Μαραθωνίου Ολυμπίας, θα δώσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο σε ευπαθείς ομάδες και θα στείλει ισχυρά μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας μέσα από την παρουσία των Ατόμων με Αναπηρία και τους συνοδούς τους, σε Άτομα με χρόνιες παθήσεις των πραγματικών νικητών της ζωής αλλά και σε Άτομα στη Τρίτη Ηλικία, που δηλώνουν παρόντες στον Αγώνα 1.000 μ. – Τρέξιμο / Βάδισμα στην Αρχ. Ολυμπία.

Ο αθλητισμός ενώνει και σπάει κατεστημένα. Σ’ ένα αθλητικό αλλά και κοινωνικό γεγονός, δεν πρέπει να υπάρχουν διαφορές, ούτε διακρίσεις. Είναι όλοι αθλητές και αθλήτριες με δικαίωμα στη συμμετοχή! Είμαστε διαφορετικοί αλλά ίσοι!

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και σε συνεργασία με το Συντονιστή Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για ΑμεΑ» καθηγητή κ. Αθανάσιο Στρίγκα, Ph.D., MBA».