Το εντυπωσιακό στατιστικό των Ιαπώνων δρομέων στον μαραθώνιο του Τόκιο

 Runbeat Team   19:02 07-03-2022  

Το εντυπωσιακό στατιστικό των Ιαπώνων δρομέων στον μαραθώνιο του Τόκιο


Ο μαραθώνιος του Τόκιο έγινε με πολλές σημαντικές συμμετοχές, εξαιρετικές επιδόσεις και τα φαβορί Eliud Kipchoge και Brigid Kosgei να επικρατούν με πολύ καλούς χρόνους.

Εντυπωσιακά στατιστικά προέκυψαν ωστόσο μετά τον τερματισμό των ανδρών ελίτ αθλητών, με τους Ιάπωνες να «κλέβουν» την παράσταση. Πιο συγκεκριμένα, οι δρομείς που έτρεξαν στον μαραθώνιο της πατρίδας τους κατάφεραν να σημειώσουν τρομερές επιδόσεις.

Πρώτος Ιάπωνας ήταν ο Kengo Suzuki που προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να καταρρίψει το Εθνικό ρεκόρ με χρόνο 2:05:28, ενώ και οι υπόλοιποι που ακολούθησαν δεν έμειναν… πίσω.

 

Η αγάπη των Ιαπώνων στο τρέξιμο και το άθλημα του μαραθωνίου είναι γνωστή, και αυτό επιβεβαιώνεται από το ότι 20 (!) Ιάπωνες κατάφεραν να τερματίσουν σε λιγότερο από 2 ώρες και 10 λεπτά, με τον «τελευταίο» από εκείνους, τον Junnosuke Matsuo να τερματίζει σε 2:09:48!

Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο ένας Ιάπωνας κατάφερε να τερματίσει στους πρώτους 50 του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, παρότι η ικανότητα και το ταλέντο υπάρχει στην χώρα!