Το επίσημο πρόγραμμα των World Athletics Continental Tour για το 2023

 Runbeat Team   10:55 24-01-2023  

Το επίσημο πρόγραμμα των World Athletics Continental Tour για το 2023


Επισημοποιήθηκε το καλεντάρι των αγώνων του World Athletics Continental Tour για το 2023 και δημοσιοποιήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους περισσότερους αγώνες που έχουν ποτέ διεξαχθεί. Περισσότερα από 180 μίτινγκς έχουν προγραμματιστεί και στις τέσσερις κατηγορίες (Gold, Silver, Bronze και Challenger), ενώ η «χρυσή» σειρά ξεκινά σε περίπου ένα μήνα από την Αυστραλία.

 

Η κατηγορία κάθε μίτινγκ καθορίζεται από τους μετέχοντες αθλητές και από τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρονται.

Το πρόγραμμα των «χρυσών» συναντήσεων έχει δυο περισσότερες συναντήσεις και συνολικά φτάνει τις 14 που θα διεξαχθούν σε όλο τον κόσμο. Νέοι σταθμοί των μίτινγκς είναι η Μελβούρνη, η Γρενάδα και η Μποτσουάνα. Το πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης 25 «ασημένιες», 55 «χάλκινες» και 95 συναντήσεις-πρόκληση.

Οι «χρυσές» συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 23 φεβρουαρίου από την Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το Lakeside Stadium θα υποδεχθεί μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Ανάμεσά τους θα είναι ο Αμερικανός αστέρας του σπριντ Fred Kerley, ο οποίος στέφθηκε παγκόσμιο πρωταθλητής στα 100μ. πέρυσι στο Όρεγκον.

Δύο μήνες αργότερα, το Grenada Invitational θα πραγματοποιηθεί στο Kirani James Athletic Stadium (22 Απριλίου) και θα ακολουθήσουν τα μίτινγκς στο Γκαμπορόνε στη Μποτσουάνα (29 Απριλίου), στο Ναϊρόμπι στην Κένυα (13 Μαΐου), στη Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία και στο Ντεβονσχάιρ στις Βερμούδες (πιθανότατα και οι δύο θα διεξαχθούν στις 21/5).

Οι «χρυσές» συναντήσεις θα συνεχιστούν στο Λος Άντζελες στην Αμερική (27 Μαΐου) και μετά στο Χενγκέλο της Ολλανδίας (4 Ιουνίου), στο Μπιντγκόζ στην Πολωνία (6 Ιουνίου), στο Τουρκού στη Φιλανδία (13 Ιουνίου), στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ (24 Ιουνίου) και στην Οστράβα στην Τσεχία (27 Ιουνίου).

Ένα μήνα πριν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου μπουν στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη, η ουγγρική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει μία ακόμη «χρυσή» συνάντηση στις 18 Ιουλίου. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στο Memorial Borisa Hanzekovica στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το διήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου.

Το 2022 συνολικά 11.793 αθλητές από 159 χώρες αγωνίστηκαν στα Continental Tour.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα με τις «χρυσές» συναντήσεις του Continental Tour

23 Φεβρουαρίου - Maurie Plant Meet, Μελβούρνη (Αυστραλία)

22 Απριλίου - Grenada Invitational, St. George's (GRN)

29 Απριλίου - Botswana Golden Grand Prix, Γκαμπορόνε (BOT)

13 Μαΐου - Kip Keino Classic, Ναϊρόμπι (KEN)

21 Μαΐου - Seiko Golden Grand Prix, Γιοκοχάμα (JPN)

21 Μαΐου - USATF Grand Prix Bermuda, Ντέβονσάιρ (BER)

27 Μαΐου - Los Angeles Grand Prix, Λος Άντζελες (ΗΠΑ)

4 Ιουνίου - FBK Games, Χένγκελο (NED)

6 Ιουνίου - Irena Szewinska Memorial, Μπιντγκόζ (POL)

13 Ιουνίου - Paavo Nurmi Games, Τούρκου (FIN)

24 Ιουνίου - USATF NYC Grand Prix, Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

27 Ιουνίου - Ostrava Golden Spike, Οστράβα (Τσεχία)

18 Ιουλίου - Gyulai Istvan Memorial, Βουδαπέστη (HUN)

8-10 Σεπτεμβρίου -Borisa Hanzekovica Memorial, Ζάγκρεμπ (CRO)

Το πλήρες πρόγραμμα των Continental Tours