Το Leivadi Trail επιστρέφει με νέες διαδρομές και έναν ακόμη αγώνα

 Runbeat Team   15:38 17-02-2022  

Το Leivadi Trail επιστρέφει με νέες διαδρομές και έναν ακόμη αγώνα


Μετά την περυσινή επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών ανανέωσε το ραντεβού του για το 2ο Leivadi Trail, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου 2022 στο χωριό Λιβάδι Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε πέρυσι με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 δρομέων οδήγησε τους διοργανωτές να προσθέσουν έναν ακόμη αγώνα στο πρόγραμμα. Έτσι εκτός από τη διαδρομή των 17,6 χιλιομέτρων και αυτή των 4 χιλιομέτρων, έχει μπεις στο αγωνιστικό πρόγραμμα και μία 12 χιλιομέτρων.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ενισχύσαμε τη μεγάλη διαδρομή μας με νέο απάτητο μονοπάτι, ώστε να ικανοποιήσουμε τους αθλητές που επιθυμούν μία πιο μεγάλη και απαιτητική διαδρομή. Διαμορφώσαμε μία διαδρομή μεσαίου μήκους 12χλμ και μικρής δυσκολίας για τους αθλητές που θέλουν ένα καλοστρωμένο και γρήγορο τερέν για βουνό και για ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν το ερασιτεχνικό αγωνιστικό βουνίσιο κομμάτι και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τη διαδρομή των 4χλμ. όπου και εκεί θα έχουμε βραβεύσεις διακριθέντων.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, το χωριό Λιβάδι, με θερμοκρασίες σχεδόν -10οC από αυτές της πόλης και με υψόμετρο που κινείται μεταξύ 850μ. με 1020μ. σας περιμένει για νέους αγώνες ορεινού τρεξίματος, σε έναν ανεξερεύνητο φυσικό παράδεισο μόλις 30χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η εποχή είναι ιδανική για τρέξιμο στο βουνό, καθώς όλες οι διαδρομές θα είναι δασοσκεπής, με καστανιές, δρυς και οξιές στα καλύτερά τους να αγκαλιάζουν τον ουρανό και να συντροφεύουν, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδρομής, τους αθλητές.

Ένας καλοκαιρινός, αλλά και πολύ δροσερός, αγώνας στη φύση σας περιμένει. Με αφορμή την πρόθεση λειτουργίας λατομείου μαρμάρου στην περιοχή μας, ο αγώνας εκτός από αθλητικό γεγονός αποτελεί και μία ευκαιρία για να εκφράσουμε, ακόμη μία φορά, με τον τρόπο μας την αντίθεσή μας στην αλόγιστη χρήση του φυσικού περιβάλλοντος χωρίς να σκεφτόμαστε την οικολογική καταστροφή».

Η προκήρυξη αναμένεται τις επόμενες ημέρες, όπως και το άνοιγμα των ηλεκτρονικών εγγραφών.