Το πρόγραμμα και οι οδηγίες για το Sfakia Sky Marathon

 Runbeat Team   12:31 27-10-2021  

Το πρόγραμμα και οι οδηγίες για το Sfakia Sky Marathon


Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν διοργανωτές και δρομείς τη διεξαγωγή του Sfakia Sky Marathon και του Sfakia Vertical Run που είναι προγραμματισμένα για το προσεχές σαββατοκύριακο στη χώρα Σφακίων στα Χανιά.

Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί, ενώ το «παρών» θα δώσουν πολλοί σπουδαίοι δρομείς. Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα και οδηγίες για το Sfakia Sky Marathon που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 30/10.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα των 43χλμ θα συγκεντρωθούν στις 6:15π.μ. στη Χώρα Σφακίων και στις 7:15π.μ. θα επιβιβαστούν στο ferry boat για Λουτρό. Η εκκίνηση των αγώνων των 43 χιλιομέτρων και των 3.000μ. θα δοθεί στις 8π.μ. Η άφιξη του πρώτου αθλητή αναμένεται στην Ανώπολη στις 12:30, ενώ ως τις 6:30μ.μ. θα πρέπει να έχουν τερματίσει όλοι οι μετέχοντες και την ίδια ώρα θα γίνουν οι απονομές των νικητών.

Ο αγώνας των 43χλμ εξελίσσεται κατά μεγάλο μέρος του στην αλπική ζώνη άνω των 2000μ. Οι καιρικές συνθήκες σε αυτά τα υψόμετρα μεταβάλλονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς γι’ αυτό η οργανωτική επιτροπή του αγώνα συστήνει στους αθλητές να έχουνε τον παρακάτω εξοπλισμό:

1. αδιάβροχο/αντιανεμικό

2. γάντια και σκούφο/buff

3. αλουμινοκουβέρτα

4. φακό κεφαλή