Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ο αγώνας 5 χιλιομέτρων των ανδρών αναμένεται πιο αμφίρροπος από ποτέ!

 Runbeat Team   17:30 03-05-2021  

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Ο αγώνας 5 χιλιομέτρων των ανδρών αναμένεται πιο αμφίρροπος από ποτέ!


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και σιγά σιγά μπαίνουμε στο κλίμα των μεγαλύτερων αναμετρήσεων που περιμένουμε. Μία εξ αυτών αναμένεται να είναι και η κούρσα στα 5.000 μέτρα ανδρών, καθώς οι αθλητές που πρόκειται να λάβουν μέρος είναι ικανοί να μας προσφέρουν έναν αγώνα με μεγάλο ενδιαφέρον. Τα ονόματα θα είναι μεγάλα και σίγουρα θα είναι από τις κούρσες που θα μας καταπλήξουν. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι ο τελικός στα 5.000 μέτρα έχει προγραμματιστεί για τις 6 Αυγούστου.

 

Ενδεικτικά, ένας από τους δρομείς που αναμένεται να ξεχωρίσει, είναι δίχως αμφιβολία ο Joshua Cheptegei, που είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 5 και τα 10 χιλιόμετρα. Σε νεαρή ηλικία, ο δρομέας από την Ουγκάντα στοχεύει μόνο στο χρυσό μετάλλιο και θα παλέψει πολύ για να το κατακτήσει.

Ένας ακόμα νεαρός που θέτει δυνατή υποψηφιότητα για μία από τις πρώτες θέσεις είναι ο γεννημένος το 2000, Selemon Barega. Ο δρομέας από την Αιθιοπία είναι κάτοχος του ρεκόρ στα 5.000 μέτρα στους έφηβους, με την επίδοσή του να «κρατάει» από το 2018.

Ο Hagos Gebrhiwet είναι ο δρομέας με την τρίτη καλύτερη επίδοση στη λίστα μας, πρώην κάτοχος του ρεκόρ εφήβων, αλλά και χάλκινος Ολυμπιονίκης στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Τα σημαντικά ονόματα βέβαια δεν τελειώνουν εδώ, καθώς υπάρχουν και τα αδέρφια Ingebrigtsen, που θέλουν να μπουν «σφήνα» στους Αφρικανούς πρωταθλητές, ενώ στον αγώνα θα βρεθούν και οι Kejelcha (12:46.79), Moh Ahmed (ενδέκατος γρηγορότερος στην ιστορία, συμμετοχή σε δύο Ολυμπιακούς) και Jacob Kiplimo (Παγκόσμιος πρωταθλητής στον ημιμαραθώνιο για το 2020).