Τρεις σημαντικές αλλαγές στον 6ο North Olympus Trail Vrontou

 Runbeat Team   14:34 29-03-2023  

Τρεις σημαντικές αλλαγές στον 6ο North Olympus Trail Vrontou


Μία εβδομάδα νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί θα διεξαχθεί το 6ο North Olympus Trail Vrontou.

Πιο συγκεκριμένα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου και όχι την 1η Ιουνίου όπως παραδοσιακά γινόταν ως τώρα, ενώ προχώρησαν σε δύο ακόμη αλλαγές. Στη διαδρομή του αγώνα των 20χλμ και την… ενδυνάμωση της διοργάνωσης με την προσθήκη μίας ακόμη διαδρομής 13χλμ.

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου διοργανώνει, για 6η χρονιά, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, αγώνες ορεινού τρεξίματος, μήκους 20 χιλ. και 13 χλμ. και 6 χιλ. με την επωνυμία North Olympus Trail Vrontou (ΝΟΤ Vrontou), στα άγρια μονοπάτια του Βορειοανατολικού Ολύμπου, στην περιοχή της Βροντούς Πιερίας.

Φέτος έχουν προκύψει 3 σημαντικές αλλαγές σχετικά με την διοργάνωση των αγώνων

1) Αλλαγή ημερομηνίας

Όλα τα χρόνια, οι αγώνες διεξάγονταν την 1η Κυριακή του Ιουνίου, φέτος όμως συμπίπτει με το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος , η περιοχή κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες και προσκυνητές , γεγονός που μας οδήγησε σε αλλαγή ημερομηνίας και συγκεκραμένα κατά μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του Μαΐου και συγκεκριμένα την 28η Μαΐου 2023.

2) Αλλαγή φοράς του αγώνα των 20 χλμ.

Ο αγώνας των 20 χλμ θα αλλάξει φορά, θα κινηθεί αριστερόστροφα ( ανάποδα ) και στο τέλος θα αφαιρεθεί το τελευταίο ασφάλτινο χιλιόμετρο της διαδρομής.

3) Νέος αγώνας μήκους 13 χλμ (« του Κλέφτη το μονοπάτι » )

Φέτος για πρώτη φορά θα διεξαχθει και ένας τρίτος αγώνας συνολικού μήκους 13 χλμ, με την επωνυμία « του Κλέφτη το μονοπάτι ». Ο αγώνας θα έχει αφετηρία τους Αγίους Απόστολους και θα ακολουθήσει το κλασικό μονοπάτι που ανηφορίζει για τα Κρεβάτια, στην συνέχεια κατηφορίζει προς το ρέμα Παπά ( ρέμα Αγίας Τριάδας ) περνά απέναντι και επιστέφει από τις Σπηλιές. Πρόκειται για ένα μονοπάτι που κυκλώνει το ρέμα του Παπά, γνωστό, ως ο Μεγάλος Κύκλος του Παπά.

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα, τόσο σχετικά με το νέο αγώνα όσο και με την προκήρυξη και την έναρξη των εγγραφών».