Τρέχουν το απόγευμα στον Υμηττό για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

 Runbeat Team   12:59 05-06-2024  

Τρέχουν το απόγευμα στον Υμηττό για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα


Ένας αγώνας διαφορετικός σε σχέση με τους υπόλοιπους διεξάγεται σήμερα το απόγευμα στον Υμηττό. Φίλοι του δρομικού κινήματος θα συγκεντρωθούν στην Αγία Παρασκευή της Αττικής για να αγωνιστούν στον Ymittos Global Running Day 2024 - Bring Them Back. Έναν αγώνα που στόχο έχει να δώσει ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής - ΑΣΑΠ - Santa Athletic Club, η ομάδα London Athens on 2 wheels - Bring Them Back, η Santa Running Team και οι Ymittos Runners.

 

Θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρεις αγώνες για ενήλικες και δύο για παιδιά. Στην τελευταία ενημέρωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Η Γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 17:00 μέχρι και 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα των 5χλμ, περίπου στις 18:45.

Το σημείο που πρέπει να έρθετε είναι το νεκροταφέιο Παπάγου, στο τέλος της οδού Αναστάσεως. Αφού περάσετε την είσοδο της αττικής Οδού (Υ2 - Παπάγου). Αφού περάσετε το νεκροταφείο του Χολαργού θα φτάσετε στο νεκροταφείο του Παπάγου.

Εκεί θα βρείτε τους εθελοντές μας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν για να φτάσετε στην Γραμματεία.

Επειδή η προσέλευση θα είναι μεγάλη και για να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση για την έναρξη των αγώνων, καλό είναι να προσέλθετε τουλάχιστον 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα σας.

Οι ώρες που διεξάγεται ο κάθε αγώνας είναι:

Παιδικοί αγώνες - 600m & 1km -18:00

Δρόμος - 5km - 19:00

Δρόμος - 10km - 18:15

Trail - 5km - 18:15

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η απόσταση από το νεκροταφείο του Παπάγου μέχρι την Γραμματεία είναι 800m. Η απόσταση της εκκίνησης από την Γραμματεία είναι άλλα 700m. Οπότε υπολογίστε και το χρόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε εγκαίρως στην εκκίνηση.

Δείτε τους παρακάτω χάρτες για να δείτε πως θα έρθετε από Καρέα ή Κατεχάκη ή Σταυρό.

Από Αττική Οδό βγαίνουμε στην έξοδο Υ2 - Παπάγου και στρίβουμε προς το βουνό.

Αν πάρετε λεωφορείο, παίρνετε τα λεωφορείο 409 ή 418 από Εθνική Άμυνα και κατεβαίνετε στη στάση Αναστάσεως και περπατάτε περίπου 2km. Προτείνουμε να πάρετε ταξί από το μετρό Εθνική Άμυνα και να του πείτε να σας πάει στο νεκροταφείο Παπάγου (περίπου 5-8 λεπτά απόσταση).

Επειδή η προσέλευση θα είναι μεγάλη και για να μην υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση για την έναρξη των αγώνων, καλό είναι να προσέλθετε τουλάχιστον 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα σας».

Τρέχουν το απόγευμα στον Υμηττό για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα runbeat.gr

Τρέχουν το απόγευμα στον Υμηττό για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα runbeat.gr

Τρέχουν το απόγευμα στον Υμηττό για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα runbeat.gr