Όλα έτοιμα για το Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην στη Γλυφάδα

 Runbeat Team   18:06 02-04-2022  

Όλα έτοιμα για το Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην στη Γλυφάδα


Στο ΔΑΚ Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου του Βαλκανικού πρωταθλήματος βάδην που θα γίνει την Κυριακή (03/04). Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το «παρών» η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου και ο αντιδήμαρχος Περικλής Δορκοφίκης.

 

Στην συνέντευξη τύπου επίσης βρέθηκαν ο πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, οι Όλγα Φιάσκα και Έφη Κουρκουτσάκη, οι οποίες θα συμμετάσχουν στα 35χλμ. Βάδην καθώς και οι Κυριακή Φιλτσισάκου και Χριστίνα Παπαδοπούλου, που παρότι δε θα αγωνιστούν, θα είναι παρούσες στη διοργάνωση για να στηρίξουν την προσπάθεια των συναθλητών τους.





«Ο ΣΕΓΑΣ ως η μεγαλύτερη Ομοσπονδία στην Ελλάδα έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό να διοργανώσει με επιτυχία μια σπουδαία διοργάνωση, όπως το 21ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, με τη συμμετοχή έξι χωρών κι έναν μεγάλο αριθμό αθλητών και αθλητριών. Πρόκειται για έναν αγώνα που θα αποτελέσει ευκαιρία για τους αθλητές να διεκδικήσουν όρια για τις κορυφαίες διοργανώσεις της σεζόν, αλλά και βελτίωση της θέσης τους στο παγκόσμιο ράνκινγκ.

Η Γλυφάδα είναι μια όμορφη περιοχή, ο αγώνας θα γίνει σε μια πανέμορφη επίπεδη διαδρομή, που θα βοηθήσει τους αθλητές να κάνουν καλές επιδόσεις», είπε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να φέρουμε τις διοργανώσεις μας πιο κοντά στον πολίτη. Όταν η τοπική αυτοδιοίκηση και μια Ομοσπονδία συνεργάζονται έχουν και οι δύο πολλά να αποκομίσουν. Από την πρώτη στιγμή της διοίκησης μας προσπαθήσαμε να βάλουμε σε νέες βάσεις τη σχέση μας με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Στόχος μας οι αγώνες μας να αποτελέσουν ιδιαίτερο γεγονός για τους πολίτες και μέσα από αυτή τη διαδικασία να τραβήξουμε τους νέους κοντά μας. Με γνώμονα αυτό έχουμε συνάψει συνεργία με πολλές Περιφέρειες της χώρας και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε νέες. Χαίρομαι που σήμερα έχω δίπλα μου τον Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση και στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας κάνοντας τα αδύνατα, δυνατά για να κάνουμε τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Όλα έτοιμα για το Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην στη Γλυφάδα runbeat.gr

Να ευχαριστήσω και τον Αντιδήμαρχο Γλυφάδας, Περικλή Δορκοφίκη, για τη δική του συνεισφορά στη διοργάνωση. Σήμερα είναι κοντά μας οι προπονητές του βάδην Ναπολέων Κεφαλόπουλος και Θανάσης Δεληγιάννης, οι πρωταγωνιστές του αυριανού αγώνα Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Όλγα Φιάσκα και Έφη Κουρκουτσάκη και οι αθλήτριες Κυριακή Φιλτισάκου και Χριστίνα Παπαδοπούλου».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, είπε: «Σας καλωσορίζουμε στη Γλυφάδα. Έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε για πρώτη φορά ένα γεγονός τέτοιας εμβέλειας και σας ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να γίνει αυτός ο αγώνας στην πόλη μας και χαιρόμαστε που υλοποιείται. Στόχος μας είναι να αναδεικνύουμε τις ομορφιές και τις υποδομές της πόλης μας. Το γεγονός ότι ο αγώνας θα γίνει μέσα στον αστικό ιστό, μας δημιουργεί μεγάλη προσδοκία. Νομίζω θα είναι ωραία αυτή η πρώτη προσπάθεια και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν κι άλλες».

 

Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, δήλωσε: «Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να διοργανώνουμε αγώνες αυτού του επιπέδου. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που θα κάνουν. Ευχαριστούμε τον Δήμο Γλυφάδας, που αγκάλιασε την προσπάθεια μας και συνέβαλε ώστε όλα να γίνουν όπως έπρεπε. Σήμερα έχουμε μαζί μας και τα κορίτσια που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων βάδην κάνοντας εξαιρετικό αγώνα και τις ευχαριστούμε γι΄αυτό».

Ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης, είπε: «Να ευχαριστήσω την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που μας κάνει την τιμή να φιλοξενούμε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός στην πόλη μας. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και ιδιαίτερα στα μέλη της ελληνικής αποστολής. Θα είναι χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε εκ νέου ένα τέτοιο γεγονός».

Το λόγο στη συνέχεια πήραν τρία από τα μέλη της εθνικής μας ομάδας, που θα αγωνιστούν στον αυριανό αγώνα.

«Χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση που γίνεται στη χώρα μας. Όλοι έχουν συντελέσει ώστε να βγει ένα καλό αποτελέσματα . Ελπίζω ο αγώνας να αποτελέσει την αρχή ώστε κάθε χρόνο να γίνονται στη χώρα μας τέτοιοι αγώνες», είπε η Έφη Κουρκουτσάκη, που θα αγωνιστεί στα 35χλμ. Βάδην με στόχο να κυνηγήσει μια καλή επίδοση.

Από την πλευρά της η Όλγα Φιάσκα, δήλωσε : «Όταν άκουσα ότι το Βαλκανικό θα γίνει στην Ελλάδα χάρηκα γιατί ήξερα ότι η Ομοσπονδία και η χώρα μας θα διοργανώσουν καλούς αγώνες. Το μέρος είναι όμορφο και ο καιρός μας βοηθάει. Ελπίζω στην καλύτερη δυνατή παρουσία». Η Φιάσκα θα πάρει μέρος στα 35χλμ. Με στόχο να βελτιώσει το ατομικό της 2.59.08.

Όλα έτοιμα για το Βαλκανικό πρωτάθλημα βάδην στη Γλυφάδα runbeat.gr

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχάηλ αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα βαδιστή όλων των εποχών. Ο έμπειρος αθλητής θα δώσει το παρών σε ένα ακόμη σπουδαίο γεγονός σε μια χρονιά όπου οι αγωνιστικοί του στόχοι είναι συνδεδεμένοι με τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο του Όρεγκον και το Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

«Συγχαρητήρια στο ΣΕΓΑΣ και στον Δήμο, που έφεραν και πάλι το Βαλκανικό στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό για εμάς τους αθλητές να γίνονται αγώνες αυτού του επιπέδου στη χώρα μας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά να είναι οι συνθήκες οι ιδανικές, ώστε να διεκδικήσω την αγωνιστική παρουσία που θέλω», είπε ο Παπαμιχαήλ, ο οποίος θα συμμετάσχει στα 35χλμ. Βάδην.

 

Τη συνέντευξη Τύπου τίμησαν με την παρουσία τους ο ταμίας του ΣΕΓΑΣ, Γιάννης Λιούμπας, ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος, το αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Ξένια Αργειτάκη, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.