Όλες οι λεπτομέρειες για τον ημιμαραθώνιο του Karteros Run-Κλείνουν οι εγγραφές

 Runbeat Team   10:44 01-03-2023  

Όλες οι λεπτομέρειες για τον ημιμαραθώνιο του Karteros Run-Κλείνουν οι εγγραφές


Λίγες ημέρες έχουν μείνει πριν την διεξαγωγή του Karteros Run, η αυλαία του οποίου θα ανοίξει το προσεχές Σάββατο 4 Μαρτίου με τον ορεινό ημιμαραθώνιο.

Είναι η πρώτη φορά που το φαράγγι του Καρτερού θα χρησιμοποιηθεί για έναν αγώνα και προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα αποτελεί πρόκληση για τους δρομείς της Κρήτης και όχι μόνο.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο αγώνα απόστασης 21,4χλμ που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου.

 

Παράλληλα υπενθυμίζουν ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές ολοκληρώνονται σήμερα το μεσημέρι στις 2μ.μ.

Η ενημέρωση αναφέρει:

«Όσοι επιλέξετε να αγωνιστείτε στον ορεινό ημιμαραθώνιο μπορείτε να βρείτε παρακάτω χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδρομή, που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του αγώνα.

Έναρξη και τερματισμός: Karteros Beach Sports Center

Ώρα έναρξης: 10 το πρωί

Μήκος διαδρομής: 21,4 χιλιόμετρα

Υψομετρική διαφορά: 740 μέτρα θετικής και αρνητικής διαφοράς.

Εκτιμώμενη κατανομή εδάφους: 5χλμ δρόμος, 5χλμ χωματόδρομος, 8χλμ μονοπάτι

Τα επιμέρους κομμάτια της διαδρομής: Karteros Beach Sports Center - διάσχιση παλαιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου - οδός Αγίας Φωτεινής - χωματόδρομος - είσοδος φαραγγιού Καρτερού – διάσχιση φαραγγιού από μονοπάτι και χωματόδρομους - νότια είσοδος φαραγγιού Καρτερού - διάσχιση φαραγγιού και επιστροφή στη βόρεια είσοδο – χωματόδρομος - οδός Αγίας Φωτεινής - διάσχιση παλαιάς εθνικής οδού Ηρακλείου-Αγίου Νικολάου - Karteros Beach Sports Center.

Σταθμοί τροφοδοσίας: Έξοδος Φαράγγι Καρτερού 4.800 μ., δρόμος 9.600 μ., έξοδος φαράγγι Καρτερού 16.200 μ..

Όριο τερματισμού: 4:45 ώρες

Χαρακτηριστικά διαδρομής: 3 μεγάλες αναβάσεις, όλες σε μονοπάτι. Στη συνέχεια τα περισσότερα χιλιόμετρα κινούνται σε συνεχείς μικρές αυξομειώσεις στην κλίση του εδάφους.

Tips: Το είδος του τερέν θεωρείται βατό, ωστόσο απαιτεί μια βασική γνώση κίνησης σε ορεινό πεδίο, καθώς επίσης και τον τερματισμό-συμμετοχή σε έστω έναν αγώνα βουνού 10χλμ ή σε έναν ημιμαραθώνιο δρόμου.

Σας περιμένουμε στις 4 Μαρτίου!

Κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ στο www.heraklion23.gr

Επίλεξε τη δομή που θέλεις να ενισχύσεις.

Kι αν δεν αγωνιστείς, μπες στο https://heraklion23.gr/volunteers-registation-form-for.../ συμπλήρωσε τη φόρμα του εθελοντή και γίνε μέλος της μεγάλης οικογένειας του Karteros Run.

Όλοι τρέχουμε στο Karteros Run».