Ουσιώδης η συνεργασία του Μαραθωνίου Ρόδου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Στις 12/4 ολοκληρώνονται οι εγγραφές

 Runbeat Team   18:50 08-04-2024  

Ουσιώδης η συνεργασία του Μαραθωνίου Ρόδου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Στις 12/4 ολοκληρώνονται οι εγγραφές


Την Κυριακή 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου με δρομείς από 52 χώρες του κόσμου και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως βασικής συνδιοργανώτριας αρχής. Με την διαχρονική υποστήριξη της ΠΝΑΙ, ο αγώνας έχει εξελιχθεί σε «θεσμό» για τη διεθνή δρομική κοινότητα αποτελώντας ένα «παγκόσμιο» αθλητικό ραντεβού στο Νότιο Αιγαίο!

«Πριν από 9 χρόνια αναλάβαμε τη δέσμευση να βάλουμε την Ρόδο στο επίκεντρο του διεθνούς δρομικού ενδιαφέροντος. Σήμερα, ο Μαραθώνιος της Ρόδου προσελκύει κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου περισσότερους από 3500 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

 

Στον Μαραθώνιο της Ρόδου, είδαμε ένα όνειρο που χάριζε εξωστρέφεια, σύνδεση με τον άκρως ζωτικό για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου τομέα του τουρισμού και ένα υγιές αθλητικό πρότυπο για παιδιά και νέους. Αναγνωρίσαμε επίσης από την πρώτη στιγμή τη σοβαρότητα της ομάδας πίσω από την αθλητική διοργάνωση, χάρη στις προσπάθειες της οποίας δικαιώθηκε και η απόφαση της Περιφέρειας να τον στηρίξει και να τον υιοθετήσει. Την ευχαριστούμε για την έμπνευση και τη συστηματική δουλειά της που μετέτρεψε εκείνη την ιδέα σε έναν αγώνα-θεσμό για την παγκόσμια αθλητική κοινότητα», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Μαριέτα Παπαβασιλείου ανέφερε τα εξής: «Η Περιφερειακή αρχή του Γιώργου Χατζημάρκου πίστεψε στο …τόλμημα του Μαραθωνίου Ρόδου από την πρώτη στιγμή! Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτελεί το βασικό συνδιοργανωτή του αγώνα, έχοντας συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη, ανάπτυξή, επιτυχία και εδραίωσή του. Γι΄ αυτό και θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον Γιώργο Χατζημάρκο οποίος αντιλήφθηκε τη δυναμική και τις προοπτικές της διοργάνωσης, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την προσπάθειά μας, να θέσουμε τη Ρόδο και το Νότιο Αιγαίο στο επίκεντρο του διεθνούς δρομικού ενδιαφέροντος. Στην πορεία των χρόνων, ο Μαραθώνιος Ρόδου έχει αναπτύξει μια κουλτούρα συνεργασίας και ομαδικότητας ως κεντρική κατευθυντήρια αρχή και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η ΠΝΑΙ έχει διαδραματίσει ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση αυτής της αντίληψης».

 

Η διορία για εγγραφή λήγει στις 12 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή στις αποστάσεις του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χλμ, στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα https://www.rhodesmarathon.gr.  Στον αγώνα θα τρέξει ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας Παναγιώτης Καραϊσκος και πρεσβευτής του είναι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.