Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας-Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ (Μαραθώνιος Βιέννης, 21/04/2024)

 Στέφανος Αντωνάκης   18:39 18-04-2024  

Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ανέστης Παπούλιας-Κυνηγώντας το όνειρο υπό τους ήχους του Μότσαρτ (Μαραθώνιος Βιέννης, 21/04/2024)


Α. Μαραθώνιος Βιέννης, 21/04/2024: υπό τις μελωδίες του Μότσαρτ θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους οι Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη και Ανέστης Παπούλιας.

Β. Πίνακες περασμάτων 42 χιλιομέτρων για Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Βιέννη και Κοπεγχάγη.

Γ. Μαραθώνιος Ρότερνταμ, 14/04/2024: Μεγάλη εμφάνιση για τη Γκλόρια Πριβιλέτζιο (2:37’59’’). Γκλόρια εσύ, σούπερ σταρ! Σχόλια για 36 δρομείς (Παρίσι, Μεσσήνη, Μιλάνο, Πάτρα).

Δ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10000 μέτρων, Αίγιο, 20/04/2024. Ντέρμπυ γιγάντων στων αγώνα των ανδρών / φαβορί φαντάζει η Μαρινάκου στον αγώνα των γυναικών.

Επιμελείται και σχολιάζει ο Στέφανος Αντωνάκης


Πρόλογος

Υπάρχουν άνθρωποι που αποτέλεσαν για το γράφοντα φίλους και δάσκαλους, πρότυπα κι ινδάλματα, πηγή έμπνευσης και παραδειγματισμού, άνθρωποι που άφησαν το δικό τους βαθύ αποτύπωμα στα του χώρου μας. Συνηθίζω να αφιερώνω τα γραφόμενα μου κάθε φορά σε κάποιον από εκείνους, ως ένα ελάχιστο «τιμής ένεκεν» και ένα μικρό προσωπικό «ευχαριστώ». Ετούτη τη φορά, θα ήθελα να τιμήσω τον σπουδαίο Νότη Παπούλια, κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στα 5000 μέτρα (13’28’’, Μπρούνο Τζάουλι, 11/06/1995). Όποτε έτρεχε ο Νότης έμοιαζε να ίπταται, με τα πόδια του να μην ακουμπούν καν στο έδαφος – και τότε, απλώς ψάχναμε τον δεύτερο, καθώς η πρώτη θέση άνηκε σε εκείνον… Στο Νότη λοιπόν αφιερώνεται το παρών κείμενο.

 

Α. Μαραθώνιος Βιέννης, 21/04/2024: υπό τις μελωδίες του Μότσαρτ θα κυνηγήσουν τα όνειρά τους οι Χαράλαμπος Πιτσώλης, Παναγιώτα Βλαχάκη και Ανέστης Παπούλιας.

Και οι τρεις δρομείς μας διανύουν μια εξαιρετική περίοδο, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση κι εκτιμώ ότι ο στόχος της κατάρριψης των ατομικών τους ρεκόρ είναι απόλυτα εφικτός και πραγματοποιήσιμος. Κι ενώ έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ο δρόμος προς την κορυφή είναι πολύ δύσκολος, η κατάρριψη ενός ατομικού ρεκόρ εξαρτάται από εμάς τους ίδιους κάθε φορά. Ο Χαράλαμπος, η Παναγιώτα και ο Ανέστης έχουν 2:21’00’’ (Αμβούργο, 2023), 2:43’00’’ (Ενσέντε, 2016) και 1:09’32’’ (Ημιμαραθώνιος Ρώμης, 2024) αντίστοιχα. Θεωρώ ότι το βράδυ της Κυριακής θα τους βρει όλους υγιείς, ικανοποιημένους και 100% εντός στόχου! Στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστούν και ο εξαιρετικός Δημήτρης Λινάρδος (εκτιμώμενη επίδοση το 2:28’45’’) κι ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιώργος Πουρναράς (δυναμικής οριακά για το 2:30’00’’ συν/πλην 1’00’’). Την ίδια μέρα, στην Κοπεγχάγη του Άντερσεν θα παρακολουθήσουμε και τον πολύ δυνατό Μιχάλη Χατζηιωάννου. Στον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε την εικόνα που εκτιμά ο γράφοντας ότι θα έχουν οι αγώνες των αθλητών μας.

Β. Πίνακες περασμάτων 42 χιλιομέτρων για Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Βιέννη και Κοπεγχάγη.

Πλούσια θα είναι ωστόσο και η αγωνιστική δράση εντός των συνόρων το προσεχές σαββατοκύριακο, με δυο ιστορικές διοργανώσεις να ξεχωρίζουν στο καλεντάρι: ο Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος κι ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου. Το περιορισμένο του διαθέσιμου χρόνου δεν επιτρέπει στο γράφοντα να γίνει εκτενέστερος – θα ήθελα ωστόσο να σταθώ λίγο σε κάποιους εκ των αθλητών μας. Η «ράμπο» Ματίνα Νούλα εκτιμώ ότι θα είναι η πρώτη νικήτρια στη Θεσσαλονίκη (2:43’10’’, συν/πλην 1’00’’). Στην ίδια διοργάνωση εκτιμώ ότι θα ξεχωρίσουν κι οι Κοσμάς Πλακέτας (εκτ. επίδοση 2:31’00’’ συν/πλην 1’00’’) κι ο φιλότιμος Γιάννης Κρέκας ((εκτ. επίδοση 2:35’30’’ συν/πλην 1’00’’). Να ευχηθώ εδώ στην σύζυγό του κι εξαιρετική δρομέα Βασιλική Κωνσταντοπούλου να είναι σύντομα κοντά μας υγιής και δυνατή. Στην ίδια διοργάνωση θα παρακολουθήσουμε την οικουμενική αθλήτρια του μεγάλου Χριστόφορου Μερούση (κι εκ των κορυφαίων αθλητριών της Χίου) Μαρία Μανιώδη. Εκτιμώ ότι θα κάνει μια μεγάλη εμφάνιση αντίστοιχη της δυναμικής της. Τέλος, ο 69 ετών σήμερα δάσκαλος από τα πανέμορφα Μάλια Μιχάλης Μπελιβανάκης είναι έτοιμος να δείξει άλλη μια φορά ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. Μιχάλη, έχεις τη γνώση, τη δύναμη και τη θέληση, και θεωρώ ότι θα ρθει το ατομικό ρεκόρ. Την αγάπη μου!

Παρακάτω ακολουθεί ένας πίνακας προτεινόμενων περασμάτων, με την προτροπή να τον αξιοποιήσετε όπως κρίνετε, ανεξάρτητα από το πού (και πότε) θα αγωνιστείτε σε μαραθώνια απόσταση.