Χαράλαμπος Ταΐγανίδης: Στόχος του να κολυμπήσει από τη Σητεία ως τα Χανιά για καλό σκοπό

 Runbeat Team   14:19 30-03-2023  

Χαράλαμπος Ταΐγανίδης: Στόχος του να κολυμπήσει από τη Σητεία ως τα Χανιά για καλό σκοπό


Στην Κρήτη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, ο οποίος έχει συνεχόμενες επαφές με φορείς του νησιού προκειμένου να υλοποιήσει το νέο δύσκολο εγχείρημα που έχει βάλει ως στόχο: να κολυμπήσει 250 χιλιόμετρα σε open water swimming από τη Σητεία ως τα Χανιά.

Μετά την επιτυχημένη προσπάθειά του να κολυμπήσει από τη Ρόδο στην Τήνο πριν μερικούς μήνες, ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης έθεσε ως νέο στόχο να κολυμπήσει όλο το βόρειο τμήμα της Κρήτης για καλό σκοπό.

 

Το εγχείρημα του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο από τη Σητεία με πρώτη στάση τον Αγ. Νικόλαο, απόσταση 21 μιλίων. Κατόπιν από τον Αγ. Νικόλαο θα συνεχίσει προς τα Μάλια, Σταλίδα, απόσταση 26 μιλίων.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή θα κολυμπήσει με επόμενο σταθμό το Ηράκλειο, απόσταση 17 μιλίων. Κολυμπώντας από το Ηράκλειο επόμενος σταθμός θα είναι το Ρέθυμνο, απόσταση 36 μιλίων. Τελευταίος σταθμός για την ολοκλήρωση του εγχειρήματός του θα είναι τα Χανιά, απόσταση 31 μιλίων.

Το εγχείρημά του γίνεται με τη στήριξη του ΟΑΚΑ, όπου προπονείται, της Περιφέρειας Κρήτης, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής - Hellenic Paralympic Committee, του Αθλητικού σωματείου ΑμεΑ «Μεγαλόνησος» και τη στήριξη φίλων και γνωστών.

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, όπως τονίζει, «το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε και να εντυπώσουμε στην κοινωνία μας είναι ότι όλοι εμείς οι αθλητές και μη, με αναπηρία είμαστε ικανοί και άξιοι να υποστηρίξουμε και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα και τα σχέδια μας όσο μεγάλα κι αν είναι, ακόμα κι όταν φαντάζουν απίστευτα.

Κίνητρο και βασική μας επιδίωξη η δημοσιοποίηση και γνωστοποίηση του έργου και των σκοπών του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας - Greek Guide Dogs».