Xορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων ακυρώνουν εκδηλώσεις για να μην ζημιωθούν οικονομικά

 Runbeat Team   16:00 08-07-2021  

Xορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων ακυρώνουν εκδηλώσεις για να μην ζημιωθούν οικονομικά


Λίγες ημέρες μετά την παράταση που δόθηκε στα μέτρα έκτακτης ανάγκης που επικρατούν στο Τόκιο, αρκετοί από τους χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ξεκινήσει να περιορίζουν, να αναβάλλουν ή ακόμα και να ακυρώνουν κάποιες από τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει, στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

 

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από 12 εταιρίες – χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, μεταξύ των οποίων οι Canon, Tokio Marine & Nichido Fire Insurance και η Ajinomoto υποστηρίζουν πως η κατάσταση στο Τόκιο είναι πολύ ευαίσθητη λόγω του κορωνοϊού. Γύρω στις 60 εταιρίες από την Ιαπωνία έχουν πληρώσει ποσά άνω των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω χορηγιών, κάτι το οποίο τις επηρέασε και όταν αναβλήθηκαν οι Αγώνες το καλοκαίρι του 2020.

Μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις των χορηγών να αναβάλλουν κάποιες από τις εκδηλώσεις τους έχει παίξει ο περιορισμένος αριθμός θεατών που θα υπάρξουν στο Τόκιο για να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα, καθώς πλέον οι διοργανωτές σχεδιάζουν ανώτατο όριο για τους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότητας ή αλλιως, μάξιμουμ 10.000 άτομα σε κάθε στάδιο.

Πηγή: Reuters