Τόκιο: Έρχεται παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης – πως επηρεάζονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες

 Runbeat Team   21:00 06-07-2021  

Τόκιο: Έρχεται παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης – πως επηρεάζονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες


Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, Kyodo News, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται το Τόκιο έως τος 11 Ιουλίου ενδέχεται να πάρει παράταση κατά ένα μήνα. Αυτό σημαίνει πως η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας θα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου.

 

Με τα μέτρα να παίρνουν παράταση, μειώνονται οι πιθανότητες να υπάρχει παρουσία κόσμου στη διοργάνωση, έστω και έτσι όπως είχε αρχικά αποφασιστεί. Εκτός από την περιορισμένη ή την καθόλου παρουσία κόσμου στα κλειστά γήπεδα και στους κλειστούς χώρους που θα γίνονται τα αγωνίσματα, πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο να μην επιτραπεί καθόλου η παρουσία θεατών ακόμα και στα «ανοικτά» αγωνίσματα, όπως ο μαραθώνιος και το βάδην που θα γίνουν στο Σαπόρο, το οποίο επίσης είχε περάσει σε κατάσταση έκτακτων περιορισμών.

Από εκεί και πέρα, πιθανότατα θα μειωθεί και ο αριθμός των VIP φιλοξενούμενων και διπλωματών, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν από τους διοργανωτές και τη ΔΟΕ στις συζητήσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη σχετικά με το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων. Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί επίσης χωρίς την παρουσία κόσμου, όπως είχε γίνει και σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Οσάκα.