Χρ. Μερούσης: Πως έζησε τον Μαραθώνιο της Αθήνας ο μεγάλος απόντας

 Πάνος Κατσαρός   17:30 16-11-2022  

Χρ. Μερούσης: Πως έζησε τον Μαραθώνιο της Αθήνας ο μεγάλος απόντας


Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ένας από τους μεγάλους απόντες του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αφού δεν βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ελληνική πρωτεύουσα για να τρέξει στον ιστορικό αγώνα.

Ο έμπειρος δρομέας, στα 40 του έτη έχει καταφέρει να θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων στην ιστορία της χώρας μας, έχοντας καταφέρει μεταξύ άλλων να κερδίσει τέσσερις συνεχόμενες φορές (2013-2016) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και μία φορά (το 2015) τον διεθνή αγώνα στην κλασική διαδρομή, αλλά και να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Μιλώντας στο Runbeat, ο Χριστόφορος Μερούσης μοιράστηκε το πως βίωσε τον μεγάλο αγώνα από μακριά, δίχως να αγωνιστεί, αποκάλυψε τον λόγο που έμεινε εκτός για φέτος, ενώ μίλησε για το κεφάλαιο «μαραθώνιος», λέγοντας ότι δεν έχει… τελειώσει ακόμα.

«Ήταν πρωτόγνωρο για εμένα, καθόμουν λίγο σε… αναμμένα κάρβουνα»

«Ήταν πρωτόγνωρο για εμένα, καθόμουν λίγο σε… αναμμένα κάρβουνα. Με μία λαϊκή, απλή έκφραση ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα. Ναι μεν είχα αποφασίσει ότι δεν θα αγωνιστώ γιατί έτρεξα στο Αϊντχόφεν τον περασμένο μήνα, δεν το μετάνιωσα που δεν πήγα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήθελα» είπε αναφορικά με την απουσία του από τον φετινό αγώνα της Αθήνας ο Χριστόφορος Μερούσης.

 

Ο λόγος ο οποίος τον κράτησε εκτός είναι η συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αστυνομίας που έγινε τον Οκτώβριο στο Αϊντχόφεν, αλλά και ένας τραυματισμός που έχει αποκομίσει την τελευταία περίοδο: «Έτρεξα στο Αϊντχόφεν, μετά ήμουν πολύ κουρασμένος, και έχω βγάλει μία περιοστίτιδα στο δεξί μου πόδι, γιατί προσπαθώ να τα κάνω όλα μαζί, και επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και η κούραση με χτύπησε εκεί, έβγαλα την περιοστίτιδα και δεν μπόρεσα να τρέξω και στην Αθήνα».

«Ο φετινός αγώνας ήταν συναρπαστικός»

Σε ερώτηση σχετικά με τον φετινό αγώνα, όπου ο Χαράλαμπος Πιτσώλης επικράτησε στο φινάλε του Κώστα Γκελαούζου με συναρπαστικό τρόπο, ο Χριστόφορος Μερούσης τόνισε: «Ο φετινός αγώνας ήταν συναρπαστικός, και η πλοκή του και η ανατροπή του τον έκαναν συναρπαστικό. Βλέπω πάρα πολύ καλά ότι η Αθήνα είναι πάντα «ανοικτή», λόγω της δυσκολίας της και των καιρικών συνθηκών, δίνει και αυτό το απρόβλεπτο στοιχείο. Συγχαρητήρια, έτρεξε πάρα πολύ έξυπνα ο Μπάμπης Πιτσώλης, και μόνο που κέρδισε τον Γκελαούζο που αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος λέει πολλά. Χάρηκα πολύ που μπήκε το νέο αίμα, ο Σταμούλης. Δεδομένων των συνθηκών και της ζέστης, οι επιδόσεις ήταν πολύ καλές, και συνολικά».

Χρ. Μερούσης: Πως έζησε τον Μαραθώνιο της Αθήνας ο μεγάλος απόντας runbeat.gr

«Για εμένα δεν έχει κλείσει καν το κεφάλαιο Μαραθώνιος»

«Για εμένα δεν έχει κλείσει καν το κεφάλαιο Μαραθώνιος. Έχω πολλά αγωνιστικά χρόνια στην πλάτη μου, γιατί δεν ξεκίνησα από τον μαραθώνιο, αλλά από τα στιπλ και είμαι στα γήπεδα από το 1996-97. Έχω κουραστεί λίγο ψυχοσωματικά, αλλά αυτό το κεφάλαιο δεν το έχω κλείσει οριστικά. Πιστεύω ότι στην πορεία θα βρω εσωτερικό κίνητρο για να αγωνιστώ. Αλλά εντάξει, θα αγωνιστώ με όσο καλύτερες αξιώσεις μπορώ. Αυτή τη στιγμή, λέω ότι του χρόνου θα ετοιμαστώ να τρέξω στον Μαραθώνιο της Αθήνας» ήταν η αναφορά του έμπειρου δρομέα σχετικά με το μέλλον του στο αγώνισμα.

 

Κλείνοντας, ο Χριστόφορος Μερούσης έκανε το δικό του σχόλιο για την συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αστυνομίας που έγινε στο Αϊντχόφεν: «Πρώτη φορά στην ουσία αγωνίστηκα με τόσα πράγματα συσσωρευμένα γύρω μου και με πολύ πιο λίγα χιλιόμετρα από άλλες φορές, με μονές προπονήσεις. Δεδομένων των συνθηκών ήταν αρκετά καλά, όχι καλά, αρκετά καλά. Στην ουσία εκπροσώπησα το σώμα μου, την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος. Στην ουσία μου…. έκαψε την Αθήνα. Αλλά το ήξερα, ήταν κάτι που είχα αποφασίσει από πριν».

Ο Χριστόφορος Μερούσης είχε τερματίσει πρώτος στην ηλικιακή του κατηγορία (Μ35-39) στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2021, σημειώνοντας χρόνο 2:29:58.