Χρυσή ολυμπιονίκης η φανταστική Hassan στα 10.000 μέτρα σε μία συναρπαστική κούρσα!

 Runbeat Team   14:20 07-08-2021  

Χρυσή ολυμπιονίκης η φανταστική Hassan στα 10.000 μέτρα σε μία συναρπαστική κούρσα!


Σε μία συναρπαστική κούρσα στα 10.000 μέτρα γυναικών η Sifan Hassan είναι η νέα χρυσή ολυμπιονίκης του αγωνίσματος με χρόνο 29:55.32. Έφτασε τα τρία ολυμπιακά μετάλλια η αθλήτρια από την Ολλανδία, καθώς είχε κατακτήσει το χρυσό στα 5.000 μέτρα και το χάλκινο στα 1.500 μέτρα.

Κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω ζέστης, η Gidey από την Αιθιοπία επέλεξε από την αρχή να πάρει τα ηνία στην κούρσα και να επιβάλλει το δικό της ρυθμό, ο οποίος ήταν εξαντλητικός για τις περισσότερες αθλήτριες. Αξιοσημείωτο οι Κενυάτισσες έμειναν αρκετά από τα μέσα της κούρσας κι έπειτα, ενώ αρκετές ήταν εκείνες που εγκατέλειψαν, όπως η Grovdal.

 

Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ έδειχνε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μέχρι τα τελευταία δύο χιλιόμετρα, όπου φάνηκε να ρίχνει το ρυθμό της, με τη Sifan Hassan να το εκμεταλλεύεται και έχοντας αρκετές δυνάμεις στο φινάλε όχι μόνο κατάφερε να την προσπεράσει στην τελευταία στροφή, αλλά και να την αφήσει πίσω της πάνω από 50 μέτρα.

Την αθλήτρια από την Αιθιοπία πέρασε και η Gezahegne με χρόνο 29:56.18 τερματίζοντας στη δεύτερη θέση, ενώ η Gidey έκανε χρόνο 30:01.72, τερματίζοντας κατάκοπη στην τρίτη θέση.

Πηγή φωτογραφίας: Reuters