Χωρίς θεατές στο δρόμο ο Μαραθώνιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   9:32 07-07-2021  

Χωρίς θεατές στο δρόμο ο Μαραθώνιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Είναι πλέον επίσημο, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ζήτησαν στον κόσμο να μην πάει στον Μαραθώνιο του Σαπόρο. Αυτό αποτελεί μία ίσως αναμενόμενη εξέλιξη, μετά και τα τελευταία γεγονότα, καθώς το Τόκιο θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν εκφράσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις ανησυχίες τους για την πορεία της πανδημίας, όμως από τη στιγμή που αποφασίστηκε η διοργάνωση να γίνει φέτος και με ένα χρόνο καθυστέρηση, κανονικά, γίνεται προσπάθεια να γίνουν με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια γίνεται, με σκοπό να μην υπάρξει περεταίρω μετάδοση του κορωνοϊού.

 

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, ότι η Παγκόσμια ομοσπονδία εξέφρασε την έκπληξή της για την απόφαση των διοργανωτών, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «Η Παγκόσμια ομοσπονδία είναι έκπληκτη με αυτή τη νέα απόφαση σχετικά με το event στο Σαπόρο, που είναι ουσιαστικά ασυνεπής με την απόφασή τους να επιτρέψουν 10.000 κόσμο σε κάποια αγωνίσματα που θα γίνουν σε κλειστούς χώρους στο Τόκιο».