Υπό αναστολή προπονητής επτάθλου στη Βρετανία μετά από κατηγορίες για κακομεταχείριση αθλητών

 Runbeat Team   9:30 05-06-2021  

Υπό αναστολή προπονητής επτάθλου στη Βρετανία μετά από κατηγορίες για κακομεταχείριση αθλητών


Η Αθλητική Ομοσπονδία της Μεγάλης Βρετανίας έχει θέσει υπό αναστολή τον προπονητή επτάθλου Toni Minichiello, μετά από μία σειρά από παράπονα προς το πρόσωπό του. Πιο συγκεκριμένα, ο 55χρονος προπονητής, με μεγάλη καριέρα στη χώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πειθαρχική έρευνα και δεν θα είναι σε θέση να προπονεί μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί.

 

Ο προπονητής είχε λάβει μία γραπτή προειδοποίηση από το κυβερνητικό σώμα το 2017, όταν και κατηγορήθηκε πως κακομεταχειρίστηκε λεκτικά μία αθλήτρια. Ο Minichiello είναι κυρίως γνωστός για τη συνεργασία του με μία εκ των κορυφαίων αθλητριών όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία, την Jessica Ennis-Hil (χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ασημένιο το 2016), αλλά και άλλους κορυφαίους αθλητές, όπως ο Mo Farah και ο Greg Rutherford.

Πλέον ο έμπειρος προπονητής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για κακομεταχείριση αθλητών, με την Ομοσπονδία της χώρας να μην δείχνει… διάθεση να του την χαρίσει όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, με τον Minichiello να κινδυνεύει ακόμα και με δια βίου αποκλεισμό.